Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Piknikowo

Domyślnie Piknikowo

Poniżej kilka zdjęć pod ocenę - proszę o uwagi, spostrzeżenia i opinie - z góry bardzo dziękuję

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Domyślnie

Jak dla mnie to za dużo się dzieje w kadrze, oko nie może się skupić na modelce bo wokół jest jakiś taki chaos.

Domyślnie

za przedmówcą nie wiem o czym te zdjęcia opowiadają. Chaos (być może chochoł - chociaż kiepsko z ostrością na ostatnim zdjęciu).

i mały quiz - na zdjęciach 1,2 czy 5 gdzie jest ostrość?

wszędzie ? naprawdę ?

pozdr

Domyślnie

Dzięki za odwiedziny i za komentarze Zrobiłem to tak jak na tą chwilę potrafię najlepiej
    Dodam tylko, że są to zdjęcia tak jak nazwa działu wskazuje do albumu, dokumentacja danej chwili - stąd data i miejsce aby w przyszłości ułatwić sobie sprawę, odpowiadając dzieciom gdzie i kiedy mamusia miała wykonane te zdjęcia Nie wykonuje zdjęć zawodowo i odpłatnie To była pamiątkowa sesja

Domyślnie

I tak trzymaj !!! Mało kto ma takie pamiątkowe zdjęcia, po prostu mało komu się chce. Przygotowanie wymagało na pewno sporo pracy i czasu. Jakość moim zdaniem też lepsza niż większość zdjęć w rodzinnych albumach. Jak dla mnie na plus Pozdrawiam
    TEMATYCZNE & RAWKI - Zapraszamy do zabawy
    Pozdrawiam, Michał

Domyślnie

Fajnie, że mieliście chwilę radości przy przygotowaniu sesji i podczas zdjęć. Super, również po to jest fotografia żeby dawać ludziom przyjemność. Co do efektów:
    tylko ewentualnie 9
    bo modelka na chwilę oderwała wzrok od obiektywu
    bo konwersja do czerni i bieli zlikwidowała agresywne kolory rekwizytów, które na innych zdjęciach skutecznie tłumią temat, który miał być głównym
    dla mnie wszystko, co jak sobie wyobrażam mogło być ciekawe w miejscu, które wybrałeś na sesję zostało zasłonięte mało atrakcyjnymi, opatrzonymi, bezdusznymi rekwizytami. Taka koncepcja jak piszesz - chwała za starania realizacyjne, czasami jednak im mniej tym lepiej. Wyobrażam sobie tę sesję tylko przy widocznej stercie pociętego drewna.
    Tymczasem mam wrażenie ciągłego dopasowywania się fotografa do ustawki z przedmiotów. Przymusu pokazania ich w kadrze, bo przecież tyle starania kosztowało zgromadzenie ich wszystkich.
    w detalach można przyczepiać się do wszystkich, ale nie chce mi się dlatego, że pomysł na całość mi nie leży.
    myślę co piszę

Uprawnienia umieszczania postów