Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

Jedynka dobra, chociaż ciut mało ostrości, keep going mistrzu

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Dzięki. Z tymi przepaleniami to jest problem ;/ Ale nic - z czasem się z tym uporam .

Domyślnie

przepaleniami się nie przejmuj - bo one "rażą" tylko na ekranie - jak sobie dasz wywołać to na papier to jest duuuużo lepiej
    D300 + kilka szkiełek + lampa + statyw

puchbeary
    Gość

Domyślnie

jeszcze jedno z tej serii i to na pierwszy raz byłoby na tyle.

Question

Mozesz napisac cos o obrobce i balansie bieli - ja dalej experymentuje.....
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Balans bieli "pre" z założonym filtrem na soczystą zieleń -trawnik jakiś albo cuś. Zdjęcia właściwie na ślepo bo nic nie widać. Wychodzi wszystko w brązach tak jak fotka nr4 w tym wątku. W PS - jedynie autolevele i w mieszaniu kanałów w kanale czerwonym - czerwony ze 100 na 0, niebieski z 0 na 100 a w kanale niebieskim odwrotnie. I tyle. Ewentualnie kontrastem, nasyceniem, jasnością - jak kto lubi.
    tutaj jest tutorial http://www.deviantart.com/deviation/24369511/
    Powodzenia

Domyślnie

Efektowne fotki, miłe dla oka.
    Jednak na wszystkich są jakieś niepożądane obiekty w kadrze - gdyby to nie były zdjęcia w podczerwieni, pewnie większośc widzów uznałaby, że te latarnie i słupy i kable przeszkadzają..... w takim wykonaniu trochę te elementy giną - jednak chyba lepiej aby ich przy kadrowaniu unikac.

Osobiście nigdy nie miałam takiego filtra, kilka razy próbowałam "imitowac" jego działanie w programie do obróbki - nigdy efekt nie był taki jak widzimy tutaj

puchbeary - możesz napisac jaki dokładnie masz ten filtr oraz ile za niego zapłaciłeś?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    Jednak na wszystkich są jakieś niepożądane obiekty w kadrze - gdyby to nie były zdjęcia w podczerwieni, pewnie większośc widzów uznałaby, że te latarnie i słupy i kable przeszkadzają..... w takim wykonaniu trochę te elementy giną - jednak chyba lepiej aby ich przy kadrowaniu unikac.
    to pierwszy raz - jeszcze bez bladego pojęcia o tym co robię. Bez statywu. To że są jakieś "cosie" w kadrze - Karolinko - nic ni cholery nie widać w wizjerze Serio serio. Jedna ciemność . A bez statywu nie mogłem skorzystać z wcześniejszego ustawieniem kadru i dopiero zakładać filtr.

Osobiście nigdy nie miałam takiego filtra, kilka razy próbowałam "imitowac" jego działanie w programie do obróbki - nigdy efekt nie był taki jak widzimy tutaj
    Tez to przerabiałem - aż do znudzenia ....

puchbeary - możesz napisac jaki dokładnie masz ten filtr oraz ile za niego zapłaciłeś?
    HOYA IR R72
    dokładnie taki jak tu Clik
    Kupiłem na naszej Giełdzie za 40 zlotych używany. Wart każdej złotówki. Jak sama zauważyłaś to co zwykłe, nudne i banalne dzięki niemu nabiera lepszej formy. Już nie mogę się doczekać kiedy sie wyrwę za miasto i poszaleję gdzieś gdzie jest na prawdę ładnie

bombel
    Gość

Domyślnie

Koledzy - bez lania wody, z łaski swojej. Proszę mi tu zaraz siadać i napisać porządnie i jak się należy tutorial pt. 'Jak i czym zrobić świetne zdjęcia IR'.

Zdjęcia są świetne, teraz tylko wypada się podzielić wiedzą, co i chwałę przyniesie i wdzięczność dozgonną czytających.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Ok. Jak tylko wrócę z pracy do domku to cos naskrobię. Ekspert ze mnie żaden ale co wiem to opiszę. Dzięki wielkie za dobre słowo

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów