Jedynka dobra, chociaż ciut mało ostrości, keep going mistrzu![]()
Szukaj
Jedynka dobra, chociaż ciut mało ostrości, keep going mistrzu![]()
Dzięki. Z tymi przepaleniami to jest problem ;/ Ale nic - z czasem się z tym uporam .
przepaleniami się nie przejmuj - bo one "rażą" tylko na ekranie - jak sobie dasz wywołać to na papier to jest duuuużo lepiej![]()
D300 + kilka szkiełek + lampa + statyw
jeszcze jedno z tej serii i to na pierwszy raz byłoby na tyle.
![]()
Mozesz napisac cos o obrobce i balansie bieli - ja dalej experymentuje.....
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
Balans bieli "pre" z założonym filtrem na soczystą zieleń -trawnik jakiś albo cuś. Zdjęcia właściwie na ślepo bo nic nie widać. Wychodzi wszystko w brązach tak jak fotka nr4 w tym wątku. W PS - jedynie autolevele i w mieszaniu kanałów w kanale czerwonym - czerwony ze 100 na 0, niebieski z 0 na 100 a w kanale niebieskim odwrotnie. I tyle. Ewentualnie kontrastem, nasyceniem, jasnością - jak kto lubi.
tutaj jest tutorial http://www.deviantart.com/deviation/24369511/
Powodzenia![]()
Efektowne fotki, miłe dla oka.
Jednak na wszystkich są jakieś niepożądane obiekty w kadrze - gdyby to nie były zdjęcia w podczerwieni, pewnie większośc widzów uznałaby, że te latarnie i słupy i kable przeszkadzają..... w takim wykonaniu trochę te elementy giną - jednak chyba lepiej aby ich przy kadrowaniu unikac.
Osobiście nigdy nie miałam takiego filtra, kilka razy próbowałam "imitowac" jego działanie w programie do obróbki - nigdy efekt nie był taki jak widzimy tutaj
puchbeary - możesz napisac jaki dokładnie masz ten filtr oraz ile za niego zapłaciłeś?
to pierwszy raz - jeszcze bez bladego pojęcia o tym co robię. Bez statywu. To że są jakieś "cosie" w kadrze - Karolinko - nic ni cholery nie widać w wizjerzeSerio serio. Jedna ciemność
. A bez statywu nie mogłem skorzystać z wcześniejszego ustawieniem kadru i dopiero zakładać filtr.
Tez to przerabiałem - aż do znudzenia ....
HOYA IR R72
dokładnie taki jak tu Clik
Kupiłem na naszej Giełdzie za 40 zlotych używany. Wart każdej złotówki. Jak sama zauważyłaś to co zwykłe, nudne i banalne dzięki niemu nabiera lepszej formy. Już nie mogę się doczekać kiedy sie wyrwę za miasto i poszaleję gdzieś gdzie jest na prawdę ładnie![]()
Koledzy - bez lania wody, z łaski swojej. Proszę mi tu zaraz siadać i napisać porządnie i jak się należy tutorial pt. 'Jak i czym zrobić świetne zdjęcia IR'.
Zdjęcia są świetne, teraz tylko wypada się podzielić wiedzą, co i chwałę przyniesie i wdzięczność dozgonną czytających.
Ok. Jak tylko wrócę z pracy do domku to cos naskrobię. Ekspert ze mnie żaden ale co wiem to opiszę. Dzięki wielkie za dobre słowo![]()
Skontaktuj się z nami