Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Witaj

Z mojej strony mogę polecić D7200, wygodny, nie za ciężki, szybki i AF miazga totalna - szybki jak pierun, i doskonale śledzący w trybie 3D

Wady - brak dobrego silnika przesłony, więc filmowania na pełnej bulwie w trybie M nie ma jak na Canonach.
    It Will Take You A Million Light Years From Home

Domyślnie

No, masz jeszcze Ablazy jakieś wątpliwości? Jak masz, przeczytaj jeszcze raz posta wyżej.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Widać że podniosłeś ciśnienie autorowi. Ale mam nadzieję że nie było to twoim celem.
    Zastanowiły mnie twoje słowa apropos tych speców od marketingu: d7200 kosztuje cirka 4300pln a d610 5500pln. Oba są oznaczane przez producenta jako aparaty dla bardziej ambitnych amatorów i z podobnej półki cenowej . Z jednej strony FX - czyli "zawodowy" format, z drugiej strony DX ale ten najlepszy. To trochę chyba celowe działanie producenta żeby zamazywać różnicę pomiędzy FX a DX i wywołać lekkie zdezorientowanie u potencjalnego klienta. Może dlatego jest tyle pytań i wątpliwości. Z tego co czytam nie tylko na tym forum to oba aparaty są udane i na pewno taki ambitny amator niezależnie który z nich kupi będzie mógł szlifować swoje hobby. A ten wątek potwierdza, że diabeł tkwi w szczegółach ale trzeba najpierw nauczyć się rozróżniać te szczegóły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ablazy Zobacz posta
    Zastanowiły mnie twoje słowa apropos tych speców od marketingu [...] To trochę chyba celowe działanie producenta żeby zamazywać różnicę pomiędzy FX a DX i wywołać lekkie zdezorientowanie

Myślę Ablazy, że przeceniasz trochę Nikona w kwestii tego, czy różnicuje klientów, usiłuje ich dezorientować czy zacierać różnice... Po prostu w dzisiejszych czasach firma taka jak N czy C (bo od lat trwa wyścig pomiędzy tymi dwoma) żeby być na fali musi mieć w ofercie tyle a tyle FXów, tyle a tyle DXów, tyle szkieł do jednego i drugiego - a cała reszta to marketing dla kupujących. Nikon nie dba o klienta (szkoda), tylko o własną sprzedaż i ja, jako dbający o własny interes a nie interes Nikona i będący po przeciwnej stronei w tej rynkowej rozgrywce nei powieniem się łapać na te marketingowe chwyty.

Przyczynek - zobacz, co z człowiekiem potrafi zrobić marketing. Autor tego wątku dobrowolnie i bez przymusu twierdzi, że marzy mu się efekt FXa, i dlatego wybrał DXa. To już nawet nei jest śmieszne.

Wracając; obie puszki - jak sam zauważyłeś - są przeznaczone dla ambitnego amatora. Problemem jest nei to, jak je klasyfikuje Nikon czy użytkownicy... Problemem jest, co w najbardziej jaskrawy sposób pokazuje ten wątek - że dzisiaj każdy kto trzymał w ręku lustrzankę kolegi sam siebie też uważa za ambitnego amatora. A ambitny amator powinien już coś wiedzieć, a jeśli dopeiro aspiruje, lub ma ambicję aspirować, powienien przynajmniej wiedzieć, ze czegoś się musi nauczyć. Czyli jak sam słusznie zauważyłeś na końcu: ale trzeba najpierw nauczyć się rozróżniać te szczegóły.

I tyle.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Ablazy ja przez 4 lata bawiłem się d3100, do którego dokupiłem inne niż kitowe szkła. Na końcu zmieniłem body na d7100 bo nie miałem kasy na d610. Zamiana d3xxx na d7xxx szczerze powiedziawszy nic nie daje poza lepszą ergonomią- dwa kółka, dwie karty, silnik, mikroregulacja af, więcej punktów af i tym podobne bzdury Zdjęcia się od tego nie zmieniły wcale.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Czemu to z takim wielkim oporem wchodzi do głowy..., d610 nie jest bardziej "pro" od 7100, czy m4/3.
    zamiana d3xxx na d7xxx szczerze powiedziawszy nic nie daje poza lepszą ergonomią- dwa kółka, dwie karty, silnik, mikroregulacja af, więcej punktów af i tym podobne bzdury Zdjęcia się od tego nie zmieniły wcale
    tak za to się zmienią jak kupi d610 - aż się popłakałem .Te "bzdety" ułatwiają życie i to bardzo.

Co jest bardziej pro od FF hmmmm... MF kupuję MF moje foty będa wgniatać w fotel . kurcze stać mnie tylko na pentaxa 645 F#@$% to też crop moje zdjęcia znów będą mniej pro

2pompony "nawracaj" dalej ciekaw jestem na ie wystarczy Tobie sił...
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Mnie zmiana na fx dałaby fajniejszą GO czyli coś co naprawdę widać. U mnie zmiana d3xxx na d7100 nie dała nic istotnego. Nic. I taka jest prawda (żonie tylko tego nie mówię)
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ned Stark Zobacz posta
    (żonie tylko tego nie mówię)
    I tego się trzymaj. Bez względu na wszystko

Domyślnie

Sprzedaj dwa body i tokinę/tamrona ,odrobinę dołożysz i masz D610
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ned Stark Zobacz posta
    Mnie zmiana na fx dałaby fajniejszą GO czyli coś co naprawdę widać. U mnie zmiana d3xxx na d7100 nie dała nic istotnego. Nic. I taka jest prawda [...]
    E tam Ned zaraz nic nie dala. Teraz przynajmniej masz puszke "semi-pro"... a nie jak ja... "entry-level"... czy jak tam to lecialo. No i na ulicy lepszy lansik z tymi 2 pokretlami, 2 ekranikami etc. Ja swoja puszke w kieszeni nosze bo wstyd w ogole ja wyciagac przed ludem...
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 15-07-2015 o 19:06
    Nikon

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów