Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Kamieńczyk ... 2015r

[CENTER]1. Wybaczcie jeżeli nie takie barwy ale wywołane na zwykłym LCD w laptopie

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 06-12-2024 o 11:41 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcie. Nie wiem czy nie za bardzo silne kolory, ale to tylko moje zdanie.
    Podoba mi się, że cały kadr jest wypełniony wodą, skałami i zielenią - bez nieba.
    Uważam że jakby było niebo widoczne to by zdjecie na tym utraciło.
    Ale nie ma więc jest super.

Domyślnie

Kadr fajny, ale moim zdaniem RAW do ponownego wywołania. Balans bieli trochę poszedł w las - woda na wodospadzie wpada w niebieski, zielenie przesaturowane. Poświęć trochę czasu na normalnym monitorze, a będzie dużo lepiej. Korzystałeś może z filtra polaryzacyjnego?

Domyślnie

jesazcze tak pomyślałem, że może trochę za długi czas bo woda stała się białą plamą a nie wodą - brak szczegółów w wodzie

Domyślnie

Odnośnie czasu zgadzam się z kolegą powyżej. Trochę za długi, bo wyjarało wodę.

Domyślnie

Woda rzeczywiście wpada nawet w fiolet, ogólnie za ciepło i nadmiar nasycenia barw. Kadr za to bardzo dobry, jedynie szkoda, że nie zmieścił się cały krzak z LG.
    A rozmycie wody - cóż, tak niektórzy lubią.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 11-07-2015 o 18:31
    A new shit has come to light...

Domyślnie

hmm, jak dla mnie to balans bieli jest jak najbardziej ok.

Domyślnie

Macie rację, do wywołania podejdę jeszcze raz na konkretnym monitorze jak wrócę z wczasów. Ale rozmycia już nie zmienię. To moje pierwsze podejście do wodospadów.
    Troszkę zjechałem z saturacją i WB poniżej.

2.

Domyślnie

Podoba mi się ponieważ byłem w czerwcu przy tym wodospadzie i także w Karpaczu, posiadam podobne kadry
    Nikon D500, D810 -N50/1.8, N17-55/2.8, N70-200/4, Samyang 85/1.4, Sigma 500/4.5, YN-565EX
    https://czapajew24.wixsite.com/rafalbieroza --- https://500px.com/czapajew24

Domyślnie

Czyli jesteś na wczasach z laptopem, który najwyraźniej nie nadaje się do obróbki zdjęć. Czy zamieszczenie tego zdjęcia było aż tak ważne, że nie mogło poczekać, aż wrócisz do domu? Co z tego, że masz d610, jak postępujesz tak samo jak komórkowcy?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów