Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Slub i chrzest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urbizdw Zobacz posta
    tetunio, nie uwazasz ze 50 troche za ciasna do mieszkan na dx, oraz w jakich sytuacjach wykorzystalbys 28 ?
    Właśnie idealną u ciebie byłaby 35tka ale na jak najmniejszej przyslonie. Ją ogólnie lubię ciasno więc szerzej robię parę zdjęć w kościele, żeby pokazać wnętrze albo jak młodzi wychodzą z kościoła i wtedy wysokie kościoły łapie całe na 14 mm. No ale u ciebie 28.. Na sali jadę też 50tka czyli u ciebie znowu to odpowiednik 35tki. Czasem jak np porzucają młodego to na szeroko to robię ale też są to okolice 14 mm. Każdy ma inne preferencje ale mając do wyboru 2 obiektywy wybranym 24mm i 50mm. I większość zdjęć na tym drugim. Fakt są małe mieszkania, pokoje.. To może jeszcze inaczej. Zaczynał em z d7000 i tamronem 17-50 więc jako początkujący powinieneś z takim zoomem dać radę w domu. Tylko że jak masz do dyspozycji jeden obiektyw, nawet bardzo wąski, dasz radę, bo będziesz musiał dać

Wysłane z mojego Lenovo B8000-H przy użyciu Tapatalka
    Nikon d7000 Nikon d800 Nikkor 50 1.4 Nikkor 35 mm 1.8 Nikkor 80-200 2.8 ED Nikkor 14-24 SB900 i masa innych gratów

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zduńska wola

Domyślnie

tatunio,
    mialem tamrona 17-50 i bylem z niego bardzo niezadowolony.
    masz moze link do swoich fot ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urbizdw Zobacz posta
    tatunio,
    mialem tamrona 17-50 i bylem z niego bardzo niezadowolony.
    masz moze link do swoich fot ?
    Modernizuje stronie więc wszystkich zdjęć tam nie ma www.sacharski.pl

Wysłane z mojego Lenovo B8000-H przy użyciu Tapatalka
    Nikon d7000 Nikon d800 Nikkor 50 1.4 Nikkor 35 mm 1.8 Nikkor 80-200 2.8 ED Nikkor 14-24 SB900 i masa innych gratów

Domyślnie

Ludzie za to placa? Jesli tak to nie glupio bylo Ci wziac pieniadze za to?

Jako fotograf-amator widze tutaj mase bledow. Po prostu brakuje doswiadczenia, wyczucia sytuacji, odleglosci, eliminowanie balagu w kadrze itd.. Zdjecia sa krzywe, ciemne, nic nie przedstawiajace, nie trafione... Slub to ciezki kawalek chleba w ktorym trzeba miec na prawde pojecie o tym co sie robi. Takie zdjecia robisz 'malpka' na automacie.

Jako odbiorca mi sie po prostu nie podoba. Nie ma w nich zycia, radosci, jak to mowia ' tego czegos '. To jest dzien slubu, jeden z wazniejszych dni w ich zyciu w ktorym PM sa szczesliwi. Te zdjecia tego nie odzwierciedlaja. Na zadnym zdjeciu Pan Mlody sie nie usmiecha, Pani Mloda cos tam probuje, ale dalej to za malo. Gdyby nie biala suknia i taniec to mozna bylo by powiedziec, ze ida na pogrzeb..

Moze i brutalnie, ale tak wyglada moja ocena tego reportazu...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów