Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach Awatar neo1977
    Miasto
    Nowogrodziec

Domyślnie Sesja Anna krystian

Domyślnie

1 i 2 pudło, młodzi nie są w GO, 2 krzywa. Podoba mi się 3 i 4 ( zwłaszcza 4).

Pozdrawiam
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Domyślnie

3,4 za ciemne, te kadry są szaro szare a nie czarno białe.
    Do tego kolor skóry pana i pani młodej jest różowy.
    Kadrowanie ok

Domyślnie

Są niedoświetlone to fakt, natomiast co do kadrów w mojej opinii są najlepsze, tzn dla mnie najbardziej pasują.
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Oszczędny w słowach Awatar neo1977
    Miasto
    Nowogrodziec

Domyślnie

Dziękuje za opinię. Co do zdjęć 3,4 takie były zamierzenia.Pozdrawiam

Domyślnie

Jeśli 3 i 4 były takie zamierzone, no to powiedziałbym, że zamierzenie było (i jest) fatalne. W czasach analogowych coś takiego lądowało od razu w koszu (takim prawdziwym, na śmieci), jako odpad - ale teraz, w czasach instagrama i podobnych wynalazków nawet najfatalniejsza obróbka znajdzie swojego amatora; w to nie wątpię. Reszta zdjęć też niedomaga od strony ekspozycji: suknia za jasna, jakiś użyty efekt odstręcza poświatą, kolory się zmieniają w ciągu sesji... Dość zobaczyć dwa obrazki: 5 i 6. Kolory całkiem inne (suknia, mucha, garnitur), WB nieopanowana...

Powiedziałbym, że obróbkowo jest dość mizernie i jak ma być dobrze - na początku radziłbym zrezygnować z eksperymentów, które wyraźnie nei wychodzą i skupienie się na poprawności. Jak osiągniesz poprawność, wtedy już będzie można trochę bardziej podkręcać, bo teraz to podkręcanie ma efekt odwrotny - zamiast polepszać psuje odbiór...

Za to na pocieszenie - kadrowo nawet nie najgorzej.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Sprawdź czy obiektywy + aparat ostrzą czy trzeba do serwisu bo polowa wyglada mi na nie 'wstrzelone' (front focus?)... ale ogladam na prehistorycznym komputerze rodzicow

Uprawnienia umieszczania postów