Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Pierwszy plener tego roku

Witajcie! Towarzyszyła mi długa przerwa w zdjęciach plenerowych z modelką.
    Jestem na etapie selekcji materiału. Mam za sobą obróbkę pierwszego zdjęcia.

Będę wdzięczny za każde słowo, co nada również odpowiedni tor dalszych działań przy obrazkach.
    Zależało mi na ciepłych barwach. Jednak złapałem się już nad tym, że zdjęcia zupełnie inaczej wyglądają
    na ekranie laptopa, telefonie i tablecie. Jeśli przy okazji można zapytać, to czy jest sposób na skalibrowanie
    ekranu laptopa?

D7100, D70s | N18-140 VR | N35 1,8 | S70-300 4 | Falcon 8 3,5 | Helios 44M | Nissin Di622 | BLOG | FB

Domyślnie

Nie widać zdjęcia
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Nie widać zdjęcia

Wybacz, pośpiech.
    D7100, D70s | N18-140 VR | N35 1,8 | S70-300 4 | Falcon 8 3,5 | Helios 44M | Nissin Di622 | BLOG | FB

Domyślnie

Ładnie wyszło, tylko poza modelki coś nie "teges" Pierwsze wrażenie... ale ma duuuużą pupę. Dopiero później przychodzi zastanowienie: siedzi czy panna stoi przy drzewku. Szyja też dziwnie wyszła.
    Zdjęcie będzie wyglądało inaczej na każdym monitorze /chyba, że wszystkie będą jednakowo ustawione/skalibrowane/. U mnie jest na twarzy ciut za dużo czerwonego. Tak, jakby focone w mocno zachodzącym słońcu. Na tablecie Lenovo jeszcze więcej czerwonego. Wyświetlacz laptopa ciężko skalibrować, bo brak dokładnych ustawień szczegółowych obrazu: barwa, nasycenie kolorów, kontrast, balans bieli, itp. Dodatkowo, jak matryca laptopa porządnie się rozgrzeje, po długiej pracy, to też ma kolorowe fochy.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 09-07-2015 o 13:55
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Za pomarańczowe cienie i palec modele zesztywnial pod sukienką pewnie jakiś gość siedzi i umila jej ta wspaniałą sesje poza do bani

Wysłane z mojego Lenovo B8000-H przy użyciu Tapatalka
    Nikon d7000 Nikon d800 Nikkor 50 1.4 Nikkor 35 mm 1.8 Nikkor 80-200 2.8 ED Nikkor 14-24 SB900 i masa innych gratów

Domyślnie

Trafna uwaga tetunio, też tak mi się skojarzyło
    Połączenie długiej spódnicy i pozy - źle to wygląda.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Uprawnienia umieszczania postów