Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Maturzysta - Split

Jeden z pierwszych portretów po zakupie lampy studyjnej. Czekam i dziękuję za wszelkie uwagi

OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Jeden z pierwszych portretów po zakupie lampy studyjnej. Czekam i dziękuję za wszelkie uwagi

OM-D 10 Mk II

Domyślnie

To dorzucę jeszcze jedno, bo coś cisza...

OM-D 10 Mk II

Oszczędny w słowach Awatar Noele
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Jeśli nie chcesz ciszy, a zda Ci się na coś amatorska opinia, to wg mnie trzecie najlepsze. W pierwszych dwóch cień na twarzy jest drażniący dla oczu, przynajmniej w moim odczuciu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noele Zobacz posta
    Jeśli nie chcesz ciszy, a zda Ci się na coś amatorska opinia, to wg mnie trzecie najlepsze. W pierwszych dwóch cień na twarzy jest drażniący dla oczu, przynajmniej w moim odczuciu
    I dziękuję, każdy komentarz jest dla mnie ważny
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

To Twój brat?
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misher Zobacz posta
    To Twój brat?
    Ma to jakieś znaczenie?

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    ot zdjęcia twarzy - szczytów tu sie sięgnąłeś. Oświetleniowo również-może jakas blenda na pierwszych zdjęciach by się przydała ?
    Czasem wystarczy spojrzeć w odbicie oka i zobaczyć co zostało użyte, ale po raz kolejny komentując moje zdjęcie tylko ograniczyłeś się do "pfff... ble ble".
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaditZ Zobacz posta
    Czasem wystarczy spojrzeć w odbicie oka i zobaczyć co zostało użyte, ale po raz kolejny komentując moje zdjęcie tylko ograniczyłeś się do "pfff... ble ble".
    alez nie ma znaczenia ze coś się odbija, tak samo nie ma znaczenia że mi napiszesz jak to na sesji miałes 50 lapm, 30 blend, zastawek i innych modyfikatorów - pokaz dobrze zaświecone zdjęcie. A czy zrobisz je w szopie do której wpada światło i odbijesz styropianem czy też uzyjesz najdroższej lampy studyjnej - nie ma znaczenia. To taka legitymacyjna główka - wpadasz, oglądasz, zapominasz. Ot, cała filozofia. Takimi zdjęciami zabiersza 1.5 sekundy z życia oglądającego - zakładając, ze zdjęcie się w sekunde otwiera. A nie o to w portrecie chodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    alez nie ma znaczenia ze coś się odbija, tak samo nie ma znaczenia że mi napiszesz jak to na sesji miałes 50 lapm, 30 blend, zastawek i innych modyfikatorów - pokaz dobrze zaświecone zdjęcie. A czy zrobisz je w szopie do której wpada światło i odbijesz styropianem czy też uzyjesz najdroższej lampy studyjnej - nie ma znaczenia. To taka legitymacyjna główka - wpadasz, oglądasz, zapominasz. Ot, cała filozofia. Takimi zdjęciami zabiersza 1.5 sekundy z życia oglądającego - zakładając, ze zdjęcie się w sekunde otwiera. A nie o to w portrecie chodzi.
    Teraz rozumiem intencję Twojego komentarza. Dziękuję.
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Hm, ja dla odmiany uważam, że droga, którą wybrał autor może się okazać dużo ciekawszą niż się wydaje. Moim zdaniem, zamiast odtwarzać wg sieciowych instrukcji poprawny portret, czasem lepiej poeksperymentować. Czy to właśnie na do bólu poprawnym portrecie człowiek nie zatrzymuje się tylko na moment? No chyba, że celem jest zostanie rzemieślnikiem - w takim przypadku się nie wtrącam.

Przez chwilę założyłem, że autor chciał zrobić coś ciekawego. Stąd taka mina, ubiór, stąd oświetlenie i głębia ostrości mocno nieportretowa. Spójrzcie jeszcze raz na zdjęcie #3, tam wszystko ze sobą gra. Gdyby pokazać to zdjęcie po obróbce, w mocno jasnym kluczu, mogłoby być interesująco, może nawet intrygująco.

Jeden i dwa, to dla mnie nieudolne próby podrabiania portretu, ale trójka jest fajna, zwyczajnie mi się podoba.
    ['O]

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów