Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Witam. Trzy tygodnie temu zakupiłem 2 egzemplarze D610 i 4 szkła zamówione tylko dla mnie i bez zadnej selekcji . Egzemplarze są świetne i celne w 100 procentach ( jeśli to ja nie popsuje czegoś lub żona ) . Ten model nie spudłuje bez powodu w plenerze lub w nawet w ciemnym kościele .Od zakupu zrobiliśmy z żoną 4 śluby i 2 chrzty w różnych kościołach i focimy bez lamp do górnej granicy ISO 5000 . Problemy zaczynają sie przy bardzo ciemnych pomieszczeniach lub brakuje ISO w ustawieniach a czas jest zbyt długi do zadanych scen w ruchu . Wystarczy ustawić af-c wybrac tryb, podpiąć lampe i pomóc wspomaganiem AF z lampy i jest ok. Jeśli kolega ma problem nawet w lzejszych warunkach to tylko seris body , bo D610 to bardzo dobra konstrukcja dla takich warunków jak ślub , wesele , koncert a D750 jest świetne .
    Ostatnio edytowane przez karad ; 28-06-2015 o 22:59
    D610 , D5100 ,N 35 1,8 , 50 1,8 , 85 1,8 ,70-200 2,8 VR , T 16-28 2,8 ,SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    A jaką masz pewność, że winne jest body a nie szkło?
    No tak, fotograf nie może być winny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    No tak, fotograf nie może być winny.
    A czy ja tak napisałem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelg Zobacz posta
    ...Nie chcę się bujać trzy razy w wysyłanie i odsyłanie plus ewentualna obawę, że mi obrócą bebechy do góry nogami.
    Sorry, w ogóle nie wiem po co założyłeś temat. Bo gdybyś choć raz je do tego serwisu wysłał. Ale nie. Przypomina mi sie ten kawał o tym żydzie co narzekał, że nigdy nic nie wygrał (aż mu Bóg powiedział że musi zagrać).
    Jak czytam to masz drugie body. D750 powinien być w serwisie już dawno. Martw sie wtedy, jak to nie pomoże.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    A czy ja tak napisałem?
    Ważne jest to czego nie napisałeś.

Domyślnie

zostaje wysłać do serwisu jak nie pomoże to UK lub DE, jak dalej nie da rady, to zamiana na d3s....
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karad Zobacz posta
    Wystarczy ustawić af-c wybrac tryb, podpiąć lampe i pomóc wspomaganiem AF z lampy i jest ok.

Jak włączyć wspomaganie lampy, gdy w aparacie jest ustawione AF-C ?

Kolego, ufasz czy nie. Dużo podobnych przypadków z aparatami na forum było. Ludzie wysylali korpusy i później dostawali jak z bajki. Prześlij aparat. Ktoś tam pisał o testowaniu AF z 501.8G miałem ten obiektyw i był szybki af, ale ciężko nim było trafić. Slij aparat na reklamację.

Domyślnie

Ja bym slal do Warszawy jak nie pomoze wtedy Niemcy.Sam mam obawy , co do serwisu w PL ,na dniach jade z d 600 na wymiane migawki.Komus trzeba zaufac
    Ostatnio edytowane przez dennis8 ; 29-06-2015 o 10:17
    d780, d700, Nikkor 18-35,24,35,85,24-70
    www.foto-maciejewski.pl
    Fejs - https://www.facebook.com/fotomaciejewski

Domyślnie

Nie spróbujesz z serwisem, nie będziesz wiedział czy pomoże.
    U mnie 100% skuteczności, puszka i szkła.
    Realizacja w ciągu jednego dnia, ale mam do nich niedaleko.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

To co mam zrobić ka właśnie kupiłem D750 w miejsce D800 którego chce się pozbyć, często filmuje i d750 wydaje mi się bardziej przydatna, ale teraz sam już nie wiem czy pozbywać się D800 która jest w idealnym stanie.
    Kupiłem z zapewnieniem w fjoker że wszystkie puchu co mają są pozbawione wad, niby Nikon wymienił im cały magazyn, teraz mam pytanie, jak sprawdzić czy moje nowe body jest pozbawione wad?
    Ma 3 dni do oddania sprzętu.
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów