Kochani proszę o poradę co wybrać mogę zakupić Nikkor 70-200 2.8G VR za 3 tyś czy lepiej dołożyć 2900zł do nowszej wersji tego szkiełka?Czy 3000zł za wersję VR to dobra cena?
Dziękuję za rady.
Szukaj
Kochani proszę o poradę co wybrać mogę zakupić Nikkor 70-200 2.8G VR za 3 tyś czy lepiej dołożyć 2900zł do nowszej wersji tego szkiełka?Czy 3000zł za wersję VR to dobra cena?
Dziękuję za rady.
A czy bokeh się różni w tych wersjach szkła?
pod DX wystarczy wersja 1 , pod FX lepiej kupić II ; jeżeli zależy nam na dobrym obrazku w całym kadrze
dx czy fx?
jak dx to bierz śmiało VR, jak fx to, moim zdaniem VRII. Miałem oba. Po przesiadce na fx zmiana VR na VRII.
Bokeh też będzie się różnił - szczególnie przy małych odległościach i 200mm. VR I nie skraca tak bardzo ogniskowej przy małych odległościach ostrzenia, więc i będzie większe rozmycie tła.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Za przedmówcami. Lepsza ostrość po bokach kadru i mniejsza winieta.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Dziękuję mam FX,czyli wiadomo czego mam szukać![]()
Za tą cenę jak obiektyw jest w bdb. stanie w komplecie brał bym VR i zbierał na II, na VR przy odsprzedaży można jeszcze zarobić kupując za 3tyś. VR II posiadam od niedawna i jak bym miał kupować 2 raz też bym kupił to szkło.
Skontaktuj się z nami