Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Daria

Domyślnie Daria

To moja pierwsza obróbka zdjęcia używając PSa, więc wszelkie opinie mile widziane.

Na zdjęciu Daria z pleneru w Tucznie.

D85,75,71 || N 14-24,24-70,70-200,200-500 || S 85A

Domyślnie

Podoba się
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Dziękuję CI , w końcu śliczny portret. Uwielbiam takie portrety i trafiłeś w punkt.
    Z technicznych grymasów, umieściłbym ucho w głębi bo są piękne kolczyki... ale to tylko grymas artystyczny.

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na więcej.
    "Nikon"

Domyślnie

Modelka jest urocza, stylizacja super, światło też fajne.

Nie pasuje mi to, że jedno oko wychodzi z GO. Przyjrzyj się też cieniom pomiędzy prawym okiem a nosem. Skoro ogarnąłeś jedną stronę (nawet za mocno, nienaturalnie), ogarnij też drugą.

Po chwili rzucają się też w oczy te liście obok ucha.

Ogólnie na plus, niewiele brakuje do optimum.

Domyślnie

Dzięki za komentarze.

To jeszcze jedno zdjęcie.

2.

Domyślnie

Za mało dołu. Pionowy kadr chyba byłby lepszy. Światło z dołu ciut za mocno oświetla.
    Ostatnio edytowane przez RaditZ ; 17-06-2015 o 11:47
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Odnośnie drugiego... Brody nie ucinamy. Dodatkowe światło jest za mocne, bez grubej edycji się nie obędzie.

Domyślnie

Ok, to jak brody mam nie ucinać to poniżej inne ujęcie. Zmniejszyłem też trochę światło.

3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Modelka jest urocza, stylizacja super, światło też fajne.

Nie pasuje mi to, że jedno oko wychodzi z GO. Przyjrzyj się też cieniom pomiędzy prawym okiem a nosem. Skoro ogarnąłeś jedną stronę (nawet za mocno, nienaturalnie), ogarnij też drugą.

Po chwili rzucają się też w oczy te liście obok ucha.

Ogólnie na plus, niewiele brakuje do optimum.
    Dokładnie te same "błędy", tyle, że cienie wg mnie tutaj są ok. Natomiast bardziej przeszkadza brak GO na prawym oku i zdecydowanie bardziej wychodzi na 1-szy plan liść w prawym dolnym rogu (czego np w pierwszym zdjęciu nie zauważyłem początkowo)
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

W pierwszym i trzecim zdjęciu najbardziej przeszkadza mi brak ostrości na prawym oku. Drugie jest za ciasne. No i wszystkie mają jeszcze wadę w postaci liścia po prawej stronie zdjęcia.
    Jeśli chodzi o samą obróbkę skóry - jest nieźle. Mógłbym się przyczepić do widocznych ciemnych plam/cieni, ale nawet z nimi jest całkiem przyzwoicie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów