Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

chyba jednak nie do konca to prawda

http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=688

wiec jednak mozna to ustawic...a takiego obrazka nie uzyskasz zadnym szklem
    Ostatnio edytowane przez mkris ; 24-06-2015 o 21:37
    D5100, S17-50 f2.8, N70-200 f4, SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esperal Zobacz posta
    Vinci, nie zdziw się jeśli ta Sigma nie będzie ostrzyć na bocznych
    właśnie czytałem już cały wątek o tym szkle... i co z tego że ładne kolorki i wgl, jeśli jest taki nierówny i do tego klocek nieporęczny...

Poważnie ja już nie wiem co kupić... chyba jednak zostanę przy kitowym, 18-140... i tyle... po co dopłacać jak i tak żadnej gwarancji nie ma że będzie dobrze, za jakiś czas dokupię 35mm 1,8 i tyle.... Trochę szkoda, że Nikon nie chce współpracować z Sigmą.. a sam nie robi niczego w rozsądnej cenie. Bo 5-6 tys. za obiektyw w klasie amatorskiej do DX to trochę kpina jak na nasze polskie realia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vinci_ Zobacz posta
    właśnie czytałem już cały wątek o tym szkle... i co z tego że ładne kolorki i wgl, jeśli jest taki nierówny i do tego klocek nieporęczny...

Poważnie ja już nie wiem co kupić... chyba jednak zostanę przy kitowym, 18-140... i tyle... po co dopłacać jak i tak żadnej gwarancji nie ma że będzie dobrze, za jakiś czas dokupię 35mm 1,8 i tyle.... Trochę szkoda, że Nikon nie chce współpracować z Sigmą.. a sam nie robi niczego w rozsądnej cenie. Bo 5-6 tys. za obiektyw w klasie amatorskiej do DX to trochę kpina jak na nasze polskie realia.
    nie porownuj ciemnego kitaa to pelnoklatkowego zooma o swietle f/2 kupilbys chocby Sigme 17-50 i skalibrowal jesli bylaby taka potrzeba to zmienilbys szybko zdanie, do tego stalka 85 1.8G jesli potrzebujesz cos dluzszego do portretu i ciemny kit sie kryje
    Ostatnio edytowane przez adrianek32 ; 25-06-2015 o 02:15
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

SIGMA USB DOCK oraz oprogramowanie SIGMA Optimization PRO kompatybilne jest wyłącznie z obiektywami SIGMA z serii C, A, S.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemas-J Zobacz posta
    SIGMA USB DOCK oraz oprogramowanie SIGMA Optimization PRO kompatybilne jest wyłącznie z obiektywami SIGMA z serii C, A, S.
    No i co?

Domyślnie

@Vinci_
    Mniej czytaj a więcej rób zdjęć.

Pisałeś ze masz nie daleko sigme centrum, wiec podejdź tam podepnij s18-35 pocykaj i wtedy zadecyduj. Nie musisz każda sztukę sigmy kalibrowac możesz dobrać "dobra" sztuke która juz będzie w punkt siedzieć
    D5100, S17-50 f2.8, N70-200 f4, SB-700

Domyślnie

Polecam sigme 17-50 os , miałem i uważam ze to bdb wydór.
    d780, d700, Nikkor 18-35,24,35,85,24-70
    www.foto-maciejewski.pl
    Fejs - https://www.facebook.com/fotomaciejewski

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów