Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar Serioz
    Miasto
    England/Derbyshire

Domyślnie

Wrażenia całkiem fajne. Już się wypowiadałem w wątku o tym. Generalnie trzeba sobie zadać pytanie czy damy radę żyć z wadami L805 czy nie? Być może wydruki nie są trwałe ale jeśli wytrzymają w albumie 30 lat to dla mnie ok za tą cenę. Na ścianie żadne zdjęcie nie będzie wisiało tak długo Ja używam tylko oryginalnych tuszy i jak na razie Epsonowskiego papieru 10x15 bo mam dużo. Prócz tego błyszczący Kodaka A4 (jakiś premium), który wygląda niemal tak samo jak Epson (na wydruku) oraz Ilforda Galerie Gold Mono Silk (do czarno białych wydruków). Z tym, że tego ostatniego użyłem raz na do czarno białego druku (wyszło z lekko cyjanową dominantą ale na całym obszarze. Żadnych plam czy czegoś takiego nie zaobserwowałem. Dla mnie można drukować czarno białe na tej drukarce jak się przyzwyczaimy do dominanty. Mi to nie robi różnicy bo czb machnę w pracy na Epsonie 7890 i tu widać różnice klas). Druki kolorowe za to są ok. Nasycone ale można w sterowniku trochę pokręcić. Mi ta drukarka pasuje.

Domyślnie

jakąkolwiek wybierzesz z tych A3+ (poza L1800), jakość druku będzie świetna. Pro-10 to taka trochę ani świnka ani morska, drukuje bardzo dobrze, ale jest okrojona w stosunku do Pro-1 i ma małe kartridże (tylko 14ml vs 36ml Pro-1 i vs 26ml P600). Dodatkowo, nie wiem jak Pro-10, ale Pro-1 miała masakryczne zużycie tuszu na samoczyszczenie, jak nie była używana. Co do jakości druku nie można się przyczepić, ale aspekty użytkowe mogą być różne...
    Dla mnie nadal to byłby wybór między Pro-100 na barwniku a SC-P600 na pigmencie.
    ew. możesz kupić używaną R3000, starszy model sprzed P600 i zalać ją jakimś lepszym tuszem, tylko będzie bawienie się z robieniem profili (jeśli chcesz mieć dobrą jakość druku, na każdej drukarce będzie, profile fabryczne zazwyczaj są średnie)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów