Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Żona raz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    mie musialbys sie zloscic, artur0372, gdybys trzymal sie jednej z zelaznych zasad fotografii obowiazujacej amatorow (jak ty i ja ) i profi- nie publikujemy zdjec osob nam bliskich z tego chocby powodu, ze krytyke odbieramy bardzo osobiscie a osobie przez nas sportretowanej po przeczytaniu niektorych komentarzy moze byc przykro.
    Nie złoszczę się, skąd taki wniosek? Naprawdę wolałbym żeby ktoś kto krytykuje coś podpowiedział (po to pokazuję), jak on by to widział, co by poprawił itd. Komentarz typu "jak z komórki" nie wiele mi podpowie i innym chyba też nie.
    ps.
    Przykro nikomu nie będzie bo puki co nikt nie ocenia fotografowanej osoby.

Domyślnie

Żony dość ciężko się fotografuje .
    Trochę przerobiłem tematu i zanim coś tam wyszło , trochę wody w Wiśle upłynęło.
    Zaś jeśli chodzi o samą fotke.Kadr poprawny ale ja bym troszkę przycioł.
    Zmień ogniskową przydała by się 50.
    Jest teraz dość ciepło ładne kolory w około.
    Postaraj się żonę ubierać w bardziej kolorowe ubrania żywe.Okulary bym sobie opuścił.

Na koniec dodam tylko żonę rozbujałem przy muzyce.
    Z czasem zaczęła eksperymentować z makijażem i coś tam po mału wychodzi

Nie odbieraj tego co napisałem źle.
    Nie wymodrzam się (sam jestem amatorem i się ucze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemas-J Zobacz posta
    Żony dość ciężko się fotografuje
    Popłakałem się jak to przeczytałem Ale coś w tym jest i pewnie nie odnosi się to do wszystkich żon
    Normalna rzecz. Osoba która na co dzień nie obcuje z obiektywem po prostu czuje się dziwacznie.
    Owszem. Są osoby z predyspozycjami, ale jest ich niewiele.
    Wszystko jest do wyrobienia. Trzeba trochę popracować i się trochę zluzować. Na początek trochę winka pewnie nie zaszkodzi. Problem jest taki, że żona musi choć trochę chcieć. Bo jeśli nie, to nic nie poradzisz i zdjęcia będą się tylko nadawały do rodzinnego albumu. Ale czy to źle?
    Fuji

Domyślnie

Ja w sumie zbyt wiele kobiety nie fotografowałem.Ale jedna koleżanka utkwiła mi w pamięci. 1 sesja w parku wiadomo wokoło sporo osub. W ogóle nie chciała fotek bo ludzie itd.Po odrobinie czasu udało się i tu się spełniła idealnie żona.Często pomaga.Zadanie trzymać statyw by się nie przewrócił .
    2 sesja z tą samą koleżanką w parku totalnie inna już nie przejmowała się osobami w okół
    Od tamtego czasu na pierwsze plener zabieram sarny do lasu

A żonę próbuje przekonać że funkcją sherpy nie jest taka zła

Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez przemas-J ; 13-06-2015 o 18:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur0372 Zobacz posta
    Tak miało być, oprócz odbicia w okularach.
    Dzięki.
    znaczy robiłeś coś z kolorami przy tym zdjęciu?
    "tak miało być", "tak chciałem" to typowe odpowiedzi sugerujące że istniał jakiś zamysł czy plan podczas wykonywania fotografii lub postprocesu, ale efekty zwykle podpowiadają oglądającym coś przeciwnego.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Panowie. Przed parkiem jest muzeum, w muzeum zrobili wybory (na prezydenta) byliśmy na wyborach Mówię do żony chodź do parku ja sobie zapalę i pstryknę Tobie kilka zdjęć (bo akurat w piątek przyszedł nowy obiektyw -Tamron 70-300 VC USD) i to tyle. Fotka może się podobać lub nie, mam to w d... nosie. Proszę, oceniacie moją "pracę" nic więcej. Olejcie brak uśmiechu, 80% zdjęć ludzi, modelek tu na forum jest bez uśmiechu i zdjęcia są ********e. Piszczcie co byście poprawili w tym zdjęciu, jak Wy byście to widzieli, czego brak, czego za dużo.
    Dziękuję.
    ps.
    Zdjęcia są tylko do rodzinnego albumu.
    Ostatnio edytowane przez artur0372 ; 13-06-2015 o 22:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur0372 Zobacz posta
    są ********e.
    Świetne

Domyślnie

Faktycznie troche płasko -ogniskowa 300mm chyba za duża do portretu.
    Lepiej byłoby bez okularów.
    D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów