Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: d2h

Domyślnie d2h

Witam serdecznie jastem tu nowy mam na imię Wojtek
    Mam pytanie czy lepiej jest kupić nowy d80 + grip czy używany 2dh z przebiegiem ok 30000?
    Lepiej wybrać 10Mpix czy 8 kl/s? Ile wytrzymują migawki w 2dh, no i jeszcze jak jest z pomiarem światła w 2dh, czy jwyniki sa powtarzalne czy raczej coś ala WB D70?
    Z góry dziękuje za odpowiedź

Domyślnie

d2h to typowy aparat reprtersko-sportowy, więc jak chce Ci się tachać 1,5 kilograma i nie zalezy Ci na pikselach to bierz d2h. Podobno nikon daje powiedzmy sobie gwarancję na 150 tysięcy klatek.

Domyślnie

Poszukaj w archiwum, 100 pisałem o tym aparacie. Do reportażu i fotografii dynamicznej nadaje się znacznie lepiej niż D80.

Domyślnie

krotka pilka, potrzebujesz 10mpx, czy 8fps na 4mpx? tutaj nikt za Ciebie nie odpowie
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystek Zobacz posta
    krotka pilka, potrzebujesz 10mpx, czy 8fps na 4mpx? tutaj nikt za Ciebie nie odpowie
    a jak ja bym chciał jedno i drugie to co mam zrobić?
    wiem, wiem - zbierać kasę, duuużo kasy
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtekvp Zobacz posta
    Witam serdecznie jastem tu nowy mam na imię Wojtek
    Mam pytanie czy lepiej jest kupić nowy d80 + grip czy używany 2dh z przebiegiem ok 30000?
    Lepiej wybrać 10Mpix czy 8 kl/s? Ile wytrzymują migawki w 2dh, no i jeszcze jak jest z pomiarem światła w 2dh, czy jwyniki sa powtarzalne czy raczej coś ala WB D70?
    Z góry dziękuje za odpowiedź
    ------------------------------------------------

Zdecydowanie nikona ale to chyba D2H ? Czy się mylę? Ale cena raczej kilka razy wyższa za używke niż za nowego D80. Jak strzeliłem głupote to przepraszam - rodzinke "NIKONOWCÓW"
    NIKON D50\18-55 G ED\JUPITER 37A\JUPITER-9\HELIOS-44-2\MIR-1B\Słoik po delikatesowej Topca 325 CS

Domyślnie

Wojtek porównujesz dwa różne aparaty: amatorski z profesjonalnym lustrem... zdecydowanie d2h, matryca moze i niezbyt wielka ale wydaje mi sie ze w wiekszosci przypadków spokojnie wystarczy...
    Napisz jeszcze do czego bedziesz uzywal tego aparatu bo moze rzeczywiscie lepiej wziac 10mpix..

TeamHans zauwaz ze w tytule jest napisane d2h a w poscie to zwykla literowka wiec sie nie czepiaj. No i z cena strzeliles glupote bo uzywki d2h chodza od 3tys (z USA).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    a jak ja bym chciał jedno i drugie to co mam zrobić?
    wiem, wiem - zbierać kasę, duuużo kasy
    1D3

Domyślnie

Raczej do sport i reporterki, natomast jeżeli 10mpix to doczego lepiej jest stosowac? Przyznam że to mój pierwszy DSLR więc niewiem czego oczekiwać, no i jak z tym pomiarem światła czy jest sprawny czy raczej trzeba go korygować w każdej sytuacji. Jest jeszcze jedna sprzwa - wizjer. Pewnie w 2dh jest dużo jaśniejszy, czy się myle?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    1D3
    nie bluźnij

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów