Close

Strona 26 z 52 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 520

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek321 Zobacz posta
    lepszy AF (ten sam co w D810, ale pewności nie mam).
    Z nazwy ten sam... Z działania różnie bywa

Domyślnie

Akurat mam D7000 i D7200, gdyby ktoś był zainteresowany porównaniem zdjęć to chętnie zrobię

Ja puchy używam głównie do filmowania, D7200 jest bajeczne jeśli o to chodzi. Co do samych zdjęć, to szybkostrzelność i ISO to chyba największe różnice. No i rozmiar obrazka jaki wypluwają.
    Nikon D7200 + Sigma 18-35 ART + Nikkor 50mm F1.8D
    Strona domowa

Domyślnie

Akurat mam D7000 i D7200, gdyby ktoś był zainteresowany porównaniem zdjęć to chętnie zrobię
    Ja rozumiem, nie neguję różnic między tymi dwoma. Pisałem tylko w kontekście "tego samego" AF w D7200 i D810...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Ja rozumiem, nie neguję różnic między tymi dwoma. Pisałem tylko w kontekście "tego samego" AF w D7200 i D810...
    Nie dostrzegłem nawet Twojego posta, ale to ciekawe co piszesz, bo właśnie co do tego nie byłem pewien. Generalnie czytając opinię na forach to AF (poza testem optycznych) w D7200 działa bardzo dobrze.
    Nikon D7200 + Sigma 18-35 ART + Nikkor 50mm F1.8D
    Strona domowa

Domyślnie

Generalnie czytając opinię na forach to AF (poza testem optycznych) w D7200 działa bardzo dobrze.
    Nie chcę być źle zrozumiany- nie twierdzę, że działa źle. Twierdzę, że pomimo tej samej nazwy różnie bywa z tym działaniem, co widzę chociażby po swoich korpusach, i sporadycznym używaniu cudzych z Multi-CAM 3500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Wersja D7000 wolna od wad ma na tabliczce znamionowej model D7000(B).
    Hej, skąd Wy bierzecie tą informację? Już któryś raz to widzę w ostatnim tygodniu. Toż to jakaś bzdura, nigdy Nikon nie stwierdził że był jakiś problem a to "B" może oznaczać wszystko... a ktoś tu już dorobił historie. Chyba że się mylę wtedy podajcie mi źródło tych informacji bo jakoś przez 5 ostatnich lat było mówione tylko by nie kupować bo ta puszka ma problemy.
    D7000 (takie co trafia w punkt ) || S17-50 2.8 OS || N85 1.8G || Fotopro MGA-684N+ 62Q || Lowepro Video Fastpack 250AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fkdc Zobacz posta
    Hej, skąd Wy bierzecie tą informację? Już któryś raz to widzę w ostatnim tygodniu. Toż to jakaś bzdura, nigdy Nikon nie stwierdził że był jakiś problem a to "B" może oznaczać wszystko... a ktoś tu już dorobił historie. Chyba że się mylę wtedy podajcie mi źródło tych informacji bo jakoś przez 5 ostatnich lat było mówione tylko by nie kupować bo ta puszka ma problemy.
    Spokojnie... To, że Twój egzemplarz nie miał problemów, nie oznacza, że żaden nie miał. Seria "B" była "statystycznie" najbardziej "kapryśna". "Statystycznie" w sensie zgłaszania opinii użytkowników. Nic więcej. Nikt Cię nie zmusza byś w to wierzył, ale nie zarzucaj ludziom kłamstwa.

Domyślnie

Spokojnie... To, że Twój egzemplarz nie miał problemów, nie oznacza, że żaden nie miał. Seria "B" była "statystycznie" najbardziej "kapryśna". "Statystycznie" w sensie zgłaszania opinii użytkowników. Nic więcej. Nikt Cię nie zmusza byś w to wierzył, ale nie zarzucaj ludziom kłamstwa.
    Ależ to było spokojnie, nie zarzucam kłamstwa, tylko pytam skąd ta informacja bo powielanie nie sprawdzonych informacji powoduje jedynie że powstają bzdurne legendy, a dociekam z ciekawości jako że sam posiadam D7000(B).

Poza tym kolega koesh napisał ze "B" jest wolna od wad a Ty twierdzisz że statystycznie było z nią najwięcej problemów, więc jak jest w końcu? I ja tu wcale nie bronie "swojego" modelu, osobiście uważam że AF jest po prostu słaby i jak tylko uzbieram kase i szkła to go zmienie.
    D7000 (takie co trafia w punkt ) || S17-50 2.8 OS || N85 1.8G || Fotopro MGA-684N+ 62Q || Lowepro Video Fastpack 250AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fkdc Zobacz posta
    Poza tym kolega koesh napisał ze "B" jest wolna od wad a Ty twierdzisz że statystycznie było z nią najwięcej problemów, więc jak jest w końcu?
    Nie przeczytałem postu przed Twoim i z góry założyłem, że poruszana jest "wadliwa" seria. Mój błąd, zwracam honor. Aczkolwiek wiele forumowych informacji można uznać za niesprawdzone, a mimo to są faktyczne...

Domyślnie

Nie przeczytałem postu przed Twoim i z góry założyłem, że poruszana jest "wadliwa" seria. Mój błąd, zwracam honor. Aczkolwiek wiele forumowych informacji można uznać za niesprawdzone, a mimo to są faktyczne...
    Tak, wiele jest "faktycznych" ale ta informacja pojawiła się raptem ok 2 tyg. temu w którymś z wątków podana przez jedną osobę. Nikt tego nie potwierdził, nikt też nie zaprzeczył ale wiem że przez ostatnich kilka lat ciągle pisano że po prostu cała "rodzina" D7000 ma problemy, dlatego dziwi mnie że ta plotka rozrosła się do takich rozmiarów że podaje ją się jako pewnik a może to być dość szkodliwe zwłaszcza gdy próbuje sie pomóc osobie początkującej w temacie sprzętu nikona. (kupi "B", będą problemy, będzie zawód...itp)

Strona 26 z 52 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów