Szukaj
Akurat mam D7000 i D7200, gdyby ktoś był zainteresowany porównaniem zdjęć to chętnie zrobię
Ja puchy używam głównie do filmowania, D7200 jest bajeczne jeśli o to chodzi. Co do samych zdjęć, to szybkostrzelność i ISO to chyba największe różnice. No i rozmiar obrazka jaki wypluwają.
Nikon D7200 + Sigma 18-35 ART + Nikkor 50mm F1.8D
Strona domowa
Nikon D7200 + Sigma 18-35 ART + Nikkor 50mm F1.8D
Strona domowa
Hej, skąd Wy bierzecie tą informację? Już któryś raz to widzę w ostatnim tygodniu. Toż to jakaś bzdura, nigdy Nikon nie stwierdził że był jakiś problem a to "B" może oznaczać wszystko... a ktoś tu już dorobił historie. Chyba że się mylę wtedy podajcie mi źródło tych informacji bo jakoś przez 5 ostatnich lat było mówione tylko by nie kupować bo ta puszka ma problemy.
D7000 (takie co trafia w punkt) || S17-50 2.8 OS || N85 1.8G || Fotopro MGA-684N+ 62Q || Lowepro Video Fastpack 250AW
Spokojnie... To, że Twój egzemplarz nie miał problemów, nie oznacza, że żaden nie miał. Seria "B" była "statystycznie" najbardziej "kapryśna". "Statystycznie" w sensie zgłaszania opinii użytkowników. Nic więcej. Nikt Cię nie zmusza byś w to wierzył, ale nie zarzucaj ludziom kłamstwa.
Ależ to było spokojnie, nie zarzucam kłamstwa, tylko pytam skąd ta informacja bo powielanie nie sprawdzonych informacji powoduje jedynie że powstają bzdurne legendy, a dociekam z ciekawości jako że sam posiadam D7000(B).
Poza tym kolega koesh napisał ze "B" jest wolna od wad a Ty twierdzisz że statystycznie było z nią najwięcej problemów, więc jak jest w końcu? I ja tu wcale nie bronie "swojego" modelu, osobiście uważam że AF jest po prostu słaby i jak tylko uzbieram kase i szkła to go zmienie.
D7000 (takie co trafia w punkt) || S17-50 2.8 OS || N85 1.8G || Fotopro MGA-684N+ 62Q || Lowepro Video Fastpack 250AW
Tak, wiele jest "faktycznych" ale ta informacja pojawiła się raptem ok 2 tyg. temu w którymś z wątków podana przez jedną osobę. Nikt tego nie potwierdził, nikt też nie zaprzeczył ale wiem że przez ostatnich kilka lat ciągle pisano że po prostu cała "rodzina" D7000 ma problemy, dlatego dziwi mnie że ta plotka rozrosła się do takich rozmiarów że podaje ją się jako pewnik a może to być dość szkodliwe zwłaszcza gdy próbuje sie pomóc osobie początkującej w temacie sprzętu nikona. (kupi "B", będą problemy, będzie zawód...itp)
Skontaktuj się z nami