Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: D80 i dane EXIF

Domyślnie

Same puszki tego nie posiadają. Aby w polu Author znalazła się stosowna notka w dużej ilości plików, użyj jakiegoś programu do hurtowej edycji Exifa, np. Exifer... Pozdr!
    "W prawdziwym świecie, tak jak i we śnie nic nie jest tym, czym się wydaje." D. Koontz.
    Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow w niektorych postach.

Domyślnie

No to mam dla Ciebie niespodziankę:
    Przy imporcie zdjecia, w Lightroom, kiedy juz zaznaczysz klatki ktore chcesz wciagnac do obróbki i dasz "ok" otworzy sie okno Import Photos
    Znajdz menu Metadata -> New -> w nowootwartym oknie na samej gorze nadaj jakas nazwę
    W obszarze IPTC Creator -> znajdz wiersz Creator -> wpisz swoje imię i nazwisko oraz zaznacz kwadracik obok tego wiersza -> Kliknij na samym dole Create
    Teraz przy imporcie zdjec uzywaj tego profilu dla danych Metadata. Program domyslnie zostawia ostatnio uzywany profil.

Juz po imporcie, w prawym panelu programu gdzie sa histogramy i ustawienia wywolania, po lewej stronie od napisu Metadata masz rozwijalne menu, ustaw w nim All lub Exif
    Teraz poszukaj wiersza artist.
    Ostatnio edytowane przez Kekacz ; 11-05-2007 o 18:06
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kekacz Zobacz posta
    No to mam dla Ciebie niespodziankę:
    Przy imporcie zdjecia, w Lightroom, kiedy juz zaznaczysz klatki ktore chcesz wciagnac do obróbki i dasz "ok" otworzy sie okno Import Photos
    Znajdz menu Metadata -> New -> w nowootwartym oknie na samej gorze nadaj jakas nazwę
    W obszarze IPTC Creator -> znajdz wiersz Creator -> wpisz swoje imię i nazwisko oraz zaznacz kwadracik obok tego wiersza -> Kliknij na samym dole Create
    Teraz przy imporcie zdjec uzywaj tego profilu dla danych Metadata. Program domyslnie zostawia ostatnio uzywany profil.
    Wielkie dzięki! To jest to, co mnie zadowala!
    Lightroom'a mam na własność dopiero od wczoraj i na razie porządkuję dotychczasowe zbiory; teraz na bieżąco zrzucając foty będę tak robił.
    Kekacz: respect
    "Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" - J. Tuwim
    www.TadeuszTurski.info

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów