mam pytanko. Ile można wziąć za jednodnodniowa robotę np. foty z tańca z gwiadami, czyli kilkanaście fotek każdej pary i do domu, czy z wręczenia nagród radia eska. chodzi o reportaż z imprezy, ewentualnie jakiegoś wydarzenia kulturalnego.
Szukaj
mam pytanko. Ile można wziąć za jednodnodniowa robotę np. foty z tańca z gwiadami, czyli kilkanaście fotek każdej pary i do domu, czy z wręczenia nagród radia eska. chodzi o reportaż z imprezy, ewentualnie jakiegoś wydarzenia kulturalnego.
nawet do 1 000 000$ zalezy![]()
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
jajcarz
widze, że jednak zbyt poważna kwestia
Jasiu, kiepskie pytanie, kiepska odpowiedź - czego sie spodziewałeś...
D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..
spodziewałem się, że ktoś mi podpowie. proste pytanie. za ile zrobisz fotoreportaż z pierwszego odcinika 6. edycji Tańca z Gwiazdami?. Ja nie wiem jakie są standardy.
proste pytanie powiadasz...? no to ja Tobie odpowiem.
Gdybym był jakimś fotograficznym leszczem to TVN z pewnością by mnie nie zatrudniła do obsługi np "Tańca z gwiazdami". Natomiast gdybym miał już spore doświadczenie i możliwość współpracy z ową stacją to już doskonale wiedziałbym ile za to skasować.
A jeśli nadal nie wiesz to weź 2149 zł brutto.
pozdrawiam
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
widzę że sami jajcarze, ale jak sie robi ptaszki i kotki to na poważne pytania sie zna się odpowiedzi
a cóż kolego szanowny widzisz w mojej odpowiedzi jajcarskiego ??
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
masz tam układy czy nie? masz "duże" nazwisko czy nie? nie ma czegos takiego jak "standartowo". Pytasz - bo cena jest umowna. A widełki mogą sięgać kilkaset procent.
Jeden powie - chce 500 zł (bo tanio i chce dostac to na pewno) - a go nie wybiorą! - bo tani to znaczy pewnie kiepski. Inny powie 2500 i dostanie. To zleży od drugiej strony - musisz ich wyczuć.
Rozmowa o cenie to sama psychologia (trzeba miec doświadczenie - a i to nie zawsze się uda). Musisz na miejscu ocenić sytuację i odpowiednio sie ustawić.
To dotyczy wszystkich umownych cen - a nie tylko twego zlecenia.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami