Szukaj
Fajny zestaw. Szkoda, że na 1 barierka wlazła. Trochę "ciepła" obróbka, ale to kwestia gustu
Wybieram 2, ze względu na zawartość "akcji w akcji"![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Kadry fajne, szczególnie że to z pozycji widza, ale chociaż jedno by się przydało z dłuższym czasem![]()
D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
Moje galerie z rajdów
www.ploszaj.net.pl
Obróbka dla mnie faktycznie za ciepła. Bardziej przeszkadza mi jednak to że samochody na wszystkich zdjęciach jadą do góry lub na dół ale to chyba problem z toremTak na poważnie to takie kadrowanie oczywiście dodaje dynamiki, ale jeśli dzieje się to na każdym ujęciu to jest trochę irytujące i jako zestaw nie kupuję tego.
tomlodz- ja tutaj nie widzę żadnego problemu z czasami, chyba że miał rozmazać chmury![]()
Ostatnio edytowane przez esperal ; 07-05-2015 o 18:06
Chmury ?
Niie kumam. Chodzi mi o to że na przykład na zdjeciu nr 8 jest fajna akcja dym itd, ale juz tło takie średnie. Gdyby się udało wydłuzyć czas to tło by się jeszcze bardziej rozmazało i oprócz tego że byłaby jeszcze większa dynamika to dostawczaki w tle byłby nie rozpoznawalne![]()
D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
Moje galerie z rajdów
www.ploszaj.net.pl
1/160 i tak dość krótko. Dla mnie -500K i będzie super.
Pamiętajcie, że z tymi czasami, to jest tak, że rozmazanie zależy nie tylko od niego, ale też od ogniskowej i 1/160 na np. 200mm, a 1/160 na 18mm to ogrooomna różnica.
Mam nadzieję sowart, że się nie pogniewasz za moje przykłady, które to pokażą
1. 1/160s 18mm na FX wygląda tak (tak: koła są zamrożone!):
2. 1/60s 18mm na FX wygląda już tak:
I teraz utrzymanie 1/60 sekundy na 200mm zrobiłoby galaretę z tła - nic by się nie uchowało w całości![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Faktycznie ciepłe strasznieAle dla mnie dwójka i jedynka najlepsze, mimo że za lataniem bokiem nie przepadam
![]()
FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS
Co do ciepłościobrabiałem na laptopie tym to spowodowane jest
![]()
Byłem jako widz i nie spędziłem całego dnia na torze Niestety. Byłem z godzinkę a że bez akredytacji ciężko było coś dobrego zrobić, porobiłem aby coś mieć dla siebie![]()
Z czasami to jest tak że nie ryzykowałem zbytnio, i postanowiłem utrzymywać ten czas 1/160, a z racji ogniskowej jaką musiałem użyć 400mm i miejsca Stojąc na barierce, aby mieć ujęcia z nad siatki To chyba i tak Dobrze wyszło![]()
Niebawem jadę na Tor Biłgoraj już z akredytacją na cały dzień i z pewnością czasy będą inne![]()
Skontaktuj się z nami