Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Drift Masters GP - Radom - by sowart

Klatki z Piątkowego Treningu

Zdjęcia robione jako widz niestety

Domyślnie

Fajny zestaw. Szkoda, że na 1 barierka wlazła. Trochę "ciepła" obróbka, ale to kwestia gustu

Wybieram 2, ze względu na zawartość "akcji w akcji"
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Dobra robota. Dla mnie za ciepłe
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Kadry fajne, szczególnie że to z pozycji widza, ale chociaż jedno by się przydało z dłuższym czasem
    D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
    Moje galerie z rajdów
    www.ploszaj.net.pl

Domyślnie

Obróbka dla mnie faktycznie za ciepła. Bardziej przeszkadza mi jednak to że samochody na wszystkich zdjęciach jadą do góry lub na dół ale to chyba problem z torem Tak na poważnie to takie kadrowanie oczywiście dodaje dynamiki, ale jeśli dzieje się to na każdym ujęciu to jest trochę irytujące i jako zestaw nie kupuję tego.
    tomlodz- ja tutaj nie widzę żadnego problemu z czasami, chyba że miał rozmazać chmury
    Ostatnio edytowane przez esperal ; 07-05-2015 o 18:06

Domyślnie

Chmury ?
    Niie kumam. Chodzi mi o to że na przykład na zdjeciu nr 8 jest fajna akcja dym itd, ale juz tło takie średnie. Gdyby się udało wydłuzyć czas to tło by się jeszcze bardziej rozmazało i oprócz tego że byłaby jeszcze większa dynamika to dostawczaki w tle byłby nie rozpoznawalne
    D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
    Moje galerie z rajdów
    www.ploszaj.net.pl

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

1/160 i tak dość krótko. Dla mnie -500K i będzie super.

Domyślnie

Pamiętajcie, że z tymi czasami, to jest tak, że rozmazanie zależy nie tylko od niego, ale też od ogniskowej i 1/160 na np. 200mm, a 1/160 na 18mm to ogrooomna różnica.

Mam nadzieję sowart, że się nie pogniewasz za moje przykłady, które to pokażą

1. 1/160s 18mm na FX wygląda tak (tak: koła są zamrożone!):

2. 1/60s 18mm na FX wygląda już tak:

I teraz utrzymanie 1/60 sekundy na 200mm zrobiłoby galaretę z tła - nic by się nie uchowało w całości
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Faktycznie ciepłe strasznie Ale dla mnie dwójka i jedynka najlepsze, mimo że za lataniem bokiem nie przepadam
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Co do ciepłości obrabiałem na laptopie tym to spowodowane jest
    Byłem jako widz i nie spędziłem całego dnia na torze Niestety. Byłem z godzinkę a że bez akredytacji ciężko było coś dobrego zrobić, porobiłem aby coś mieć dla siebie
    Z czasami to jest tak że nie ryzykowałem zbytnio, i postanowiłem utrzymywać ten czas 1/160, a z racji ogniskowej jaką musiałem użyć 400mm i miejsca Stojąc na barierce, aby mieć ujęcia z nad siatki To chyba i tak Dobrze wyszło
    Niebawem jadę na Tor Biłgoraj już z akredytacją na cały dzień i z pewnością czasy będą inne

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów