Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Potrzebuję certyfikat

Zwracam się z prośbą do ludzi którzy mogą mi pomóc - osób, które prowadzą działalność fotograficzną lub są w jakimś stopniu z nią związani. Potrzebuję certyfikat potwierdzający nabycie umiejętności obsługi lustrzanek cyfrowych, obróbki fotografii cyfrowej, podstawowych zasad ustawiania parametrów w aparacie. Żona zakłada działalność i potrzebuję takiego zaświadczenia w formie "zaświadczenia" bądź "certyfikatu" lub referencji, wolontariatu - obojętne. Osoby, które mogą i chcą pomóc proszę o kontakt na prv.

Pozdrawiam

Domyślnie

Sam jej napisz oswiadczenie, pojdz do notariusz, czerwona pieczatka i po sprawie

"Zaswiacza sie, ze obywatelka X posiada umiejetnosc obslugi aparatu xxx firmy yyy w stopniu pozwalajacym na naciskanie migawki. Podpis"

Bosze ... prawo jazdy na dSLR a to moze jeszcze z ogranieczeniami co do ilosci pixeli na matrycy i tylko na zakres standardowego zooma 18-55 wymysla.

Domyślnie

Ja jak robiłem stanowisko pracy to wystarczyło ze zatrudniony napisał oświadczenie ze przeszedł szkolenie do pracy na stanowisku mechanika samochodowego.

Domyślnie

od kiedy na zakladanie dzialalnosci;potrzebny jest taki certyfikat

Domyślnie

do zakładania - nie, do dofinansowania - tak
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

na zakładanie nie, ale na dofinansowanie z urzędu już może się przydać, jeśli żonka nie ma wykształcenia fotograficznego lub pokrewnego.

Domyślnie

Starałem się o dofinansowanie, dostałem pozytywną decyzję i nic takiego nie musiałem pokazywać, a kursu fotograficznego, ani szkoły w podobnym kierunku nie kończyłem. Jak składałem wnioski o dotacje to co druga osoba w UP starająca się o dotacje, to właśnie fotografia, kobieta z UP która prowadziła sprawy, twierdziła że fotografów teraz więcej niż sklepów monopolowych, a 80% wniosków które analizuje to fotografia slubna zniechecilem się tym jakoś i na szczęście zrezygnowałem, a sprzęt po czasie jakoś się uzbierał.

Domyślnie

Ale wiesz... . Co urząd to inne zasady i widzimisię urzędnika.

Domyślnie

Certyfikaty, itp. są potrzebne jedynie do określonych zawodów.
    W przypadku fotografii to kompletna bzdura. Większość fotografów uczyła się sama, a nie na jakiś kursach.
    Kursy to co najwyżej później jako dokształcenie.

Znam kilka osób po kurash "na fotografię cyfrową", 2 z nich nawet pisza sobie, że uzyskały uprawnienia fotografa cyfrowego... Ale po zdjęciach można powiedzieć tylko jedno - nie mają zielonego pojęcia co robią....

Napisać im oświadczenie, że fotografią zajmuje się od wielu lat i bardzo dobrze zna się na posługiwaniu sprzetem oraz oprogramowaniem do obróbki zdjęć, a certyfikaty tu są nic nie warte, bo nie ma żadnych wytycznych co do egzaminów czy wymaganych umiejętności.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Jeszcze chwila a bedziesz musial miec MGR z fotografii i przynaleznosc do ZPAFu aby dostac dotacje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów