Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 95

Wątek: Projekt logo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    Ten klimat właśnie choć to wygląda trochę jak r n

Tylko raczej bez obwódek wokół liter (bo z nimi zawsze jest kłopot) i z nieco zmodyfikowaną kolorystyką - zależnie jaki odcień różowego lubi nasz kolega

Oj, jak dobrze z Wami popisać po dłuższej przerwie - jeszcze tylko czekam na jakąś "wojenkę" i będzie kompletnie jak dawniej
    Gdybym obwódki nie dał to by się nie nałożyły tak fajnie literki

Hmm r n mówisz? Można dodać jeszcze jeden pomost aby było r m aale mi się to wtedy nie widzi jakoś :/

Z resztą...co my tu debatujemy jak to nie dla nas logo?
    Robert niech się wypowie jakoś szczególniej bo takim robieniem "na siłę" bez podpowiedzi nie dojdziemy do końca
    Najlepiej gdyby do jakiegoś projektu mówił czy coś zmodyfikować czy coś usunąć. Tak w "coś fajnego" ciężko będzie trafić bo każdy ma różne gusta i guściki
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    czekaj czekaj tylko zjem snaidanie :P
    Na Ciebie liczę najbardziej!
    Chyba pora strzelić kilka aktów
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cisza się jakaś zrobiła
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Cisza się jakaś zrobiła
    Może od razu jego własnoręczny podpis?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Robciu jest taki program jak
    GreenBox LogoMaker 3.0
    łatwy w obsłudze tylko na początku musisz z drukarnia się dogadać w jakim formacie i rozdzielczości zapisać, bo ja jak kiedyś sobie zrobiłem to w PS-sie szlo ale w drukarni na Corelu nie mogli otworzyć.
    Mozna swoje obiekty czy zdjęcia dokładać, przezroczystość, cienie, 2D i wiele innych bajerów.

Tutaj jeszcze scren-y nowszej i niestety platnej wersji LogoMaker 4
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 29-04-2015 o 22:55

Domyślnie

obciu jest taki program jak
    GreenBox LogoMaker 3.0
    łatwy w obsłudze tylko na początku musisz z drukarnia się dogadać w jakim formacie i rozdzielczości zapisać, bo ja jak kiedyś sobie zrobiłem to w PS-sie szlo ale w drukarni na Corelu nie mogli otworzyć.
    Popraw mnie jeśli źle się domyślam, ale sądzę, że oddałeś drukarni plik .cdr. Dawniej Corel był zwany rip-killerem, gdyż plik przyniesiony na dyskietce potrafił obciążyć ripa na kilkanaście godzin. Wiązało się to z posiadanymi przez Adobe prawami do poscscriptu, za których używanie kazało sobie płacić, a twórcy oprogramowania usiłowali to obejść. Nie wierzę, żeby Corel nie był w stanie wypuścić pdfa, bo z plikiem pdf każdy, nawet średnio kumaty, drukarz sobie poradzi. Istotne jest jeszcze to, że różne wersje pdfa obsługują różne "bajery", a wersji jest sporo od powiedzmy 1.2 (Adobe Reader 3) do wersji 1.7 (Reader 8 ).
    To, co zwykle powoduje, że plik się nie otwiera, to przezroczystości, pseudo-3D i temu podobne bajery.
    Ostatnio edytowane przez doktor ; 30-04-2015 o 08:57
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

A są jeszcze drukarnie przyjmujące pliki otwarte? Podziwiać odwagę zarówno twórcy jak i drukarza
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Popraw mnie jeśli źle się domyślam, ale sądzę, że oddałeś drukarni plik .cdr.
    Było to ponad 6 lat temu, miałem chyba któryś z tych PNG, TIFF albo GIFF a nie chce kłamać, czy oni właśnie w tym cdr. nie chcieli ode mnie, coś mi gdzieś dzwoni, od jakiegoś czasu mam kaczy łeb i nic nie pamiętam.
    Z ostatnim projektem poszło gładko, sailor mi pomógł, a właśnie, nie przysłał mi pliku macierzystego znowu pewnie wór talarów zażąda

A są jeszcze drukarnie przyjmujące pliki otwarte? Podziwiać odwagę zarówno twórcy jak i drukarza
    A jak mieli zbudować ze zdjęcia które zrobiłem + parę obiektów, napisów zrobionych przeze mnie ?
    Ja to posklejałem według mojej wizji a oni mieli wydrukować, jak wspomniałem nie wyszło to tak "kolorowo",
    przypominam sobie ze zaniosłem im to w częściach a oni odbudowywali, w dodatku z rozdzielczością mieli problem, oczywiście z mojej winy, któryś obiekt był piksel-owo nienadający się do rozmiaru reklamy 3X2m.

Korzystałem z trzech drukarni i nigdy nie było problemu, wiadomo ze to nie to samo co duży projekt ale z PDF-u nadruki na ubrania robią bez problemu.

Przyznam się szczerze ze dzisiaj zleciłbym projekt drukarni, moje logo pozostało tylko na rachunkach i wizytówkach,
    planuje za jakieś dwa lata zmianę auta i wtedy zlecę komuś, tym razem będzie to w kolorze jasno szarym z jakimś kolorowym akcentem, stonowanie i z klasa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    Gdybym obwódki nie dał to by się nie nałożyły tak fajnie literki
    Obwódka jest zbędna bo literki są w innych kolorach. W ogóle wszelkiego rodzaju obwódki to nie te czasy

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Popraw mnie jeśli źle się domyślam, ale sądzę, że oddałeś drukarni plik .cdr. Dawniej Corel był zwany rip-killerem, gdyż plik przyniesiony na dyskietce potrafił obciążyć ripa na kilkanaście godzin. Wiązało się to z posiadanymi przez Adobe prawami do poscscriptu, za których używanie kazało sobie płacić, a twórcy oprogramowania usiłowali to obejść. Nie wierzę, żeby Corel nie był w stanie wypuścić pdfa, bo z plikiem pdf każdy, nawet średnio kumaty, drukarz sobie poradzi. Istotne jest jeszcze to, że różne wersje pdfa obsługują różne "bajery", a wersji jest sporo od powiedzmy 1.2 (Adobe Reader 3) do wersji 1.7 (Reader 8 ).
    To, co zwykle powoduje, że plik się nie otwiera, to przezroczystości, pseudo-3D i temu podobne bajery.
    Od dobrych kilku lat corel eksportuje i importuje każdy format adobe od epsa czy ai po pdf

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    albo GIFF
    ...no z gifa to by był dopiero wydruk
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 30-04-2015 o 20:32
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Na Ciebie liczę najbardziej!
    Chyba pora strzelić kilka aktów
    w tym wieku pozostaly mi juz tylko akty rozpaczy

choc w sumie masz racje... notes z pomyslami peka w szwach..
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów