Szukaj
Jestem na DUŻE TAK w przypadku każdego. Wyróżniają się pozytywnie na tle innych tutaj publikowanych. 4 leci ciut w prawo ale i tak jest git. Osobiście chciałbym mieć takie w swoich zbiorach.
w pierwszych chyba za bardzo niska perspektywa i mnie razi strasznie zrobienie dołu w BW
Zdjęcia super, z tym, że jak już zdecydowałeś się na długie czasy i rozmycie chmur, to przydało by się to konsekwentnie też na 5 i 8. Zwłaszcza na 5.
Moim zdaniem przez niestaranną próbę uzyskania efektu, który dają filtry ND typu 3.0 zabiłeś te foty. Niestety ale widać, że "symulacja" długiego naświetlania w dzień nie wyszła. Widać to przy krawędziach auta gdzie nie udało się "rozmyć nieba". Gwoździem do trumny jest odsycenie podłoża z koloru. Od fotki 5 jest znacznie lepiej z wiadomych względów. Dodam jeszcze, że przypomina mi się Twoja fotka G-klasy gdzie robiłeś podobne zabiegi, ale tam niestety nawet horyzont się poruszał tak jak i chmuryDarowałbym sobie takie zabiegi w PS-ie lub po prostu bardziej się przykładał, a najlepiej zapodał dobrego "stoppera" do tego typu zabaw.
Rozumiem dlaczego tak nisko kadrowałeś samochód tego typu i w sumie popieram ten pomysł. Nie robiłbym tego jednak na każdym zdjęciu - jak masz więcej z mniejszej gleby, to OK
Nie rozumiem natomiast kompletnie desaturacji podłoża - wygląda zbyt nienaturalnie. Owszem - lekko zjechać z kolorami można, ale bez przesady - niech piasek choć trochę będzie zółty a trawa zielona, bo teraz wygląda, jakby stał w cementowni albo na księżycu
Plus za porządek w samochodzie![]()
I taka uwaga ogólna. Te zdjęcia mogą się podobać odbiorcom i pewnie się podobają. Problem w tym, że tutaj masz do czynienia z czepialskimi najwyższych lotów i nawet Pesowi czasem się obrywa![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
SerU, właśnie dlatego, że na tym forum są zarówno "prości" odbiorcy zdjęć jak i "czepialscy najwyższych lotów" zdecydowałem się wrzucić pod ocenę fotki Pand. Nie wrzucam zdjęć oczekując peanów na ich temat. Konstruktywna krytyka zawsze mile widziana.
Dzięki wszystkim za uwagi. Pozwólcie, że do kilku z nich się odniosę. Zależało mi na tym, aby fotki były efektowne. Nie chciałem robić sesji ala allegro ze standardowymi, prostymi kadrami (stąd przechyły i "ruchome" niebo). Odsycenie podłoża miało na celu zbudowanie klimatu księżycowego, wyludnionego, obcego etc. Gdybym pozostawił trawę zieloną i podłoże żółte cała koncepcja zdjęć musiałaby być zupełnie inna. Jeśli chodzi o niskie kadrowanie to .... Osoby zaznajomione w moto-foto wiedzą, że samochód terenowy/uterenowiony "łapany" z niskiej perspektywy wygląda na bardziej terenowy niż jest w rzeczywistości (niskie "łapanie" sportowych samochodów sprawia, że 911 wygląda jak SUV). Chciałem pokazać, żę Panda Cross to groźne auto![]()
Skontaktuj się z nami