Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Żółta Panda

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jestem na DUŻE TAK w przypadku każdego. Wyróżniają się pozytywnie na tle innych tutaj publikowanych. 4 leci ciut w prawo ale i tak jest git. Osobiście chciałbym mieć takie w swoich zbiorach.

Domyślnie

w pierwszych chyba za bardzo niska perspektywa i mnie razi strasznie zrobienie dołu w BW

Domyślnie

Zdjęcia super, z tym, że jak już zdecydowałeś się na długie czasy i rozmycie chmur, to przydało by się to konsekwentnie też na 5 i 8. Zwłaszcza na 5.

Domyślnie

Moim zdaniem przez niestaranną próbę uzyskania efektu, który dają filtry ND typu 3.0 zabiłeś te foty. Niestety ale widać, że "symulacja" długiego naświetlania w dzień nie wyszła. Widać to przy krawędziach auta gdzie nie udało się "rozmyć nieba". Gwoździem do trumny jest odsycenie podłoża z koloru. Od fotki 5 jest znacznie lepiej z wiadomych względów. Dodam jeszcze, że przypomina mi się Twoja fotka G-klasy gdzie robiłeś podobne zabiegi, ale tam niestety nawet horyzont się poruszał tak jak i chmury Darowałbym sobie takie zabiegi w PS-ie lub po prostu bardziej się przykładał, a najlepiej zapodał dobrego "stoppera" do tego typu zabaw.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Rozumiem dlaczego tak nisko kadrowałeś samochód tego typu i w sumie popieram ten pomysł. Nie robiłbym tego jednak na każdym zdjęciu - jak masz więcej z mniejszej gleby, to OK
    Nie rozumiem natomiast kompletnie desaturacji podłoża - wygląda zbyt nienaturalnie. Owszem - lekko zjechać z kolorami można, ale bez przesady - niech piasek choć trochę będzie zółty a trawa zielona, bo teraz wygląda, jakby stał w cementowni albo na księżycu
    Plus za porządek w samochodzie

I taka uwaga ogólna. Te zdjęcia mogą się podobać odbiorcom i pewnie się podobają. Problem w tym, że tutaj masz do czynienia z czepialskimi najwyższych lotów i nawet Pesowi czasem się obrywa
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    i nawet Pesowi czasem się obrywa
    za hipsteryzm analogowy w głównej mierze
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    za hipsteryzm analogowy w głównej mierze
    Ale Ty tylko (czasami) przysiad masz jak do toy-toya, cała reszta git

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zako Zobacz posta
    Ale Ty tylko (czasami) przysiad masz jak do toy-toya, cała reszta git
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

SerU, właśnie dlatego, że na tym forum są zarówno "prości" odbiorcy zdjęć jak i "czepialscy najwyższych lotów" zdecydowałem się wrzucić pod ocenę fotki Pand . Nie wrzucam zdjęć oczekując peanów na ich temat. Konstruktywna krytyka zawsze mile widziana.

Dzięki wszystkim za uwagi. Pozwólcie, że do kilku z nich się odniosę. Zależało mi na tym, aby fotki były efektowne. Nie chciałem robić sesji ala allegro ze standardowymi, prostymi kadrami (stąd przechyły i "ruchome" niebo). Odsycenie podłoża miało na celu zbudowanie klimatu księżycowego, wyludnionego, obcego etc. Gdybym pozostawił trawę zieloną i podłoże żółte cała koncepcja zdjęć musiałaby być zupełnie inna. Jeśli chodzi o niskie kadrowanie to .... Osoby zaznajomione w moto-foto wiedzą, że samochód terenowy/uterenowiony "łapany" z niskiej perspektywy wygląda na bardziej terenowy niż jest w rzeczywistości (niskie "łapanie" sportowych samochodów sprawia, że 911 wygląda jak SUV). Chciałem pokazać, żę Panda Cross to groźne auto

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów