ps. od razu pomyslalem o video-tutorialu na temat obrobki![]()
Szukaj
ps. od razu pomyslalem o video-tutorialu na temat obrobki![]()
Supeeerr ! niesamowite ...![]()
NIKON
podoba mi sie watek z Photoshop-em
pozdr.
.................................................. ...............................
D 70s - AF-S 18-70mmDX, AF-S 55-200mmDX, SIGMA 24-70/2,8/MACRO
Bomba, swietna robota....
Własnie wczoraj w godzinach wieczornych Basia została Miss Polonia Województwa Łódzkiego 2007...miałem nosa co do niej![]()
...pojechales YOZ pojechales, naprawde extra fota, tonacja na wielki plus, piknie wszystko skomponowane kolorystycznie, jakosc, odbior rewelka....oczywiscie, gdyby do katalogu szla fota mozna by o te szczegoly sie klocic co juz zostaly wytkniete...ale powiedzmy sobie jasno, to nie jest forum profesjonalistow, tylko wielkich entuzjastow a Ty wychodzisz na czolowke ... scisla czolowke(zreszta tak sczerze, to klient na kalendarz lub katalog bylby zachwycony taka fota..oni nie widza takich drobiazgow
![]()
Pozdrówka Jacek ....
oczki jakieś za mocno na biało dopieszczone z przesadą
fura twoja YoZ?
Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|
Zdjęcie na raczej nieosiągalnym dla większości poziomie technicznym, dlatego jest go trudno komentować. Jak wpierw zobaczyłem to wpadłem w zachwyt. Zacząłem się więc zastanawiać czy wpadłbym w ten sam zachwyt jakby zdjęcie było zrobione moim zwykłym D50 plus standardowym 18-200 VR. Bo o to w końcu chodzi, komentujemy fotografa a nie jego sprzęt. Zacząłem sobie więc dodawać do tego zdjęcia chromatyczne aberracje, nierówną ostrość, przerysowane brzegi itd. I co zobaczyłem? To samo znakomite zdjęcie. Bo poza techniczną doskonałością jest ono bardzo ciekawe i kreatywne kompozycyjnie. Ma świetny wyraz, emocje, piękną dziewczynę w ładnej i bardzo ciekawej pozie.
Oczywiście osobiście wolałbym trochę więcej socjalizmu i urawniłowki w poziomie technicznym - chodzi o to aby takich jak ja albo innych raczej zachęcać do dalszego focenia, pokazać nam że dobra fotografia to nie tysiące w sprzęcie i perfekcja w obróbce, ale raczej fach w oku fotografa. Jak w tym właśnie przypadku.
Tak więc jak powiedziałem fotografia jest wybitna nawet jeśli zignorujemy jej absolutnie wysoki poziom techniczny.
Skontaktuj się z nami