Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Display Port nie działa

Witam,
    Monitor Eizo CS240, karta graficzna Nvidia Quadro FX580 - wszystko śmiga razem na kablu DVI-I, a nie chce na kablu Display Port (czarny ekran). Przeszukuję googlarkę i nie mogę znaleźć odpowiedzi na konkretnie mój problem. Może jakiś sugestie...?
    Dodatkowe informacje; Windows 7(64bit) płyta główna Gigabite 78LMT-USB3

Domyślnie

Głupie pytanie - nie ma przypadkiem w menu ekranowym wyboru, z którego źródła obraz ma być wyświetlany? Może jest na stałe DVI wybrane?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

To dobry trop, ja w necu musiałem wybrać DP

Domyślnie

w menu jest Auto i monitor przeszukuje imput signal.. pokazuje że nie ma połączenia z żadnym z trzech... i przechodzi w uśpienie.. Jak połączony jest kablem DVI nie ma żadnego problemu.. Próbowałem też resetować BIOS po włożeniu karty graficznej

Domyślnie

wiem, że banał, ale... może kabel walnięty?

Domyślnie

no nówka z eBaya..

Domyślnie

Dispaly port w monitorze i w karcie graficznej?

Domyślnie

Tak...
    Chodzi o to że Quadro FX580 daje sygnał 30bpp a monitor cs240 nie wykorzystuje tego gdy jest podłączonykablem DVI (zgodnie ze specyfikacją monitora)
    Doszukałem się w necie jakiś wzmianek o niekompatybilności Win7 i kart nvidia odonośnie DP 1.2 Cyt; I have been in contact with ASUS (Sweden) and their reply is: "As of today, Nvidia cards require Windows 8 in order to get DP 1.2 to work. Sorry..."

Domyślnie

Głupie pytanie: restartowales komputer po podłączeniu?
    Ostatnio edytowane przez kolas ; 15-04-2015 o 18:23

Domyślnie

za każdym razem

może ktoś wie jak w Windows 7 dokopać się do zainstalowanych sterowników... gdzie mógłbym sprawdzić czy są stery na Display Port i która wersja i ewentualnie jeśli jest wersja 1.2 to ją usunąć i zainstalować wresję 1.1
    Ostatnio edytowane przez digger-gp ; 15-04-2015 o 18:26

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów