Najwyraźniej obchodzimy "Tydzień warszawskich wieżowców", więc pozwolę sobie opublikować taki eksperyment. Uwagi mile widziane.
Szukaj
Kadr mi się podoba, środkowy budynek pokazany został pod optymalnym kątem. Nie wiem jedynie czy nie jest minimalnie za ciasno z lewej i prawej strony - mam mieszane uczucia, sam nie wiem. Obróbka (konwersja) sprawdziła dla mnie w przypadku budynku po lewej i na środku. Jeśli chodzi natomiast o budynek po prawej, to w odróżnieniu od pozostałych - zatracił chyba swoje główne atrybuty, może za sprawą dużej ilości dominujących mocnych świateł, które jednak nie wyznaczają klarownie jego kształtu czy innych istotnych elementów elewacji.
Dla mnie zdjęcie z rodzaju tych, które się podobają i zapadają w pamięć.
Ostatnio edytowane przez Dune ; 14-04-2015 o 00:24
W końcu zdjęcie z blaskiem!
To mi się bardzo podoba w przeciwieństwie do pozostałych warszawskich epizodów, doceniam też odpowiednie trzymanie aparatu!Szkoda, że pionowy kadr (bo jak w piosence: kadry pionowe są be, poziome cacy), ale i tak przyznaję PLUSA, zwłaszcza że na tle ostatnich osiągnięć działu wypada wybitnie.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Oryginalnie i jednocześnie cieszy oko. Podoba mi się efekt mozaiki tworzony przez światła, szarości i czernie. Bardzo mi się podoba. To światło po prawej stronie nad centralnym budynkiem robi za akcent ?![]()
bardzo ladnie, ale blasku za duzo nieco i sie okna w swiecaca linie zlewaja.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Dziękuję wszystkim za uwagi i miłe słowa. Gwoli wyjaśnienia - obróbka eksperymentalna, i faktycznie można wskazać dwa mankamenty: pierwszy to "zlewające się" światła, niechybnie moje niedopatrzenie na którymś etapie konwersji, zostawiłem bo podoba mi się to rozświetlenie, ale pierwotnie tak nie było. Drugi to jasne światło nad budynkiem - jest to końcówka iglicy, która niestety zaginęła na tle ciemnego nieba. Pod tym względem iglica nad Rondo 1 jest lepiej oświetlonaDla zilustrowania tych wyjaśnień - tutaj wersja przed konwersją. Ale jednak ja wybieram to b&w
Bombel, ja wiem że piony nie są okej, że jedynym akceptowalnym pionem jest kwadrat, ale pomyśl że ten pion trzyma przynajmniej wymiary 3x2, a przecież mogłem Wam tutaj zaserwować takie moje inne "dzieło" z tego pleneru!![]()
Ale akurat kadr to mi się podoba, ładne cięcia tuż za budynkami w tle, konwersja ok, lepsza niż oryginał ale być może faktycznie trochę za dużo jasnych świateł
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Dobry strzał. Trening robi swoje. Tak trzymać.
Zdjęcie przed konwersją podoba mi się bardziej. Kolor dodaje życia (o blasku już było...) tej fotce i z wymienionym (wcześniej i w nawiasie) efektem przyjaźniej traktuje widza, ale to ja![]()
NIKON
przemawia do mnie zdecydowanie w czerni i bieli
D600 |Sigma A 1.4/35 | Pentacon 1.8/50 | Helios 2/58
Skontaktuj się z nami