Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Wfc b&w

Domyślnie Wfc b&w

Najwyraźniej obchodzimy "Tydzień warszawskich wieżowców" , więc pozwolę sobie opublikować taki eksperyment. Uwagi mile widziane.

Domyślnie

Kadr mi się podoba, środkowy budynek pokazany został pod optymalnym kątem. Nie wiem jedynie czy nie jest minimalnie za ciasno z lewej i prawej strony - mam mieszane uczucia, sam nie wiem. Obróbka (konwersja) sprawdziła dla mnie w przypadku budynku po lewej i na środku. Jeśli chodzi natomiast o budynek po prawej, to w odróżnieniu od pozostałych - zatracił chyba swoje główne atrybuty, może za sprawą dużej ilości dominujących mocnych świateł, które jednak nie wyznaczają klarownie jego kształtu czy innych istotnych elementów elewacji.
    Dla mnie zdjęcie z rodzaju tych, które się podobają i zapadają w pamięć.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 14-04-2015 o 00:24

Domyślnie

W końcu zdjęcie z blaskiem!

To mi się bardzo podoba w przeciwieństwie do pozostałych warszawskich epizodów, doceniam też odpowiednie trzymanie aparatu! Szkoda, że pionowy kadr (bo jak w piosence: kadry pionowe są be, poziome cacy), ale i tak przyznaję PLUSA, zwłaszcza że na tle ostatnich osiągnięć działu wypada wybitnie.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Oryginalnie i jednocześnie cieszy oko. Podoba mi się efekt mozaiki tworzony przez światła, szarości i czernie. Bardzo mi się podoba. To światło po prawej stronie nad centralnym budynkiem robi za akcent ?

Domyślnie

bardzo ladnie, ale blasku za duzo nieco i sie okna w swiecaca linie zlewaja.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Ciekawe spojrzenie na obróbkę Ja bym wystemplował tę lampę, czy co to jest nad środkowym budynkiem.
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za uwagi i miłe słowa. Gwoli wyjaśnienia - obróbka eksperymentalna, i faktycznie można wskazać dwa mankamenty: pierwszy to "zlewające się" światła, niechybnie moje niedopatrzenie na którymś etapie konwersji, zostawiłem bo podoba mi się to rozświetlenie, ale pierwotnie tak nie było. Drugi to jasne światło nad budynkiem - jest to końcówka iglicy, która niestety zaginęła na tle ciemnego nieba. Pod tym względem iglica nad Rondo 1 jest lepiej oświetlona Dla zilustrowania tych wyjaśnień - tutaj wersja przed konwersją. Ale jednak ja wybieram to b&w
    Bombel, ja wiem że piony nie są okej, że jedynym akceptowalnym pionem jest kwadrat, ale pomyśl że ten pion trzyma przynajmniej wymiary 3x2, a przecież mogłem Wam tutaj zaserwować takie moje inne "dzieło" z tego pleneru!

Domyślnie

Ale akurat kadr to mi się podoba, ładne cięcia tuż za budynkami w tle, konwersja ok, lepsza niż oryginał ale być może faktycznie trochę za dużo jasnych świateł
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Dobry strzał. Trening robi swoje. Tak trzymać.
    Zdjęcie przed konwersją podoba mi się bardziej. Kolor dodaje życia (o blasku już było...) tej fotce i z wymienionym (wcześniej i w nawiasie) efektem przyjaźniej traktuje widza, ale to ja
    NIKON

Domyślnie

przemawia do mnie zdecydowanie w czerni i bieli
    D600 |Sigma A 1.4/35 | Pentacon 1.8/50 | Helios 2/58

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów