Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: Nikon F 80

Domyślnie

na powiększeniach 20-30 nie widać różnicy w ostrości, widać różnicę w bokehu (ale tu jak kto lubi - mnie odpowiadają wszystkie 4)...
    No tak, ale ja znaczków pocztowych nie oglądam. Zdecydowaną większość zdjęć oglądam w formacie 1.8x1.2m, i często lubie sobie podejść żeby przyjrzeć się szczegółom. Podejrzewam, że tu zoom (zwłaszcza nieoryginalny) może wymiękać.

24 używam do panoram i czasem architektury i ślubów
    Takie też dla niego przewiduję.

90 wyłącznie do makro
    No dla mnie to jeszcze będzie portretówka.

50 wyjątkowo do portretów
    W tej chcwili jak sama nazwa wskazuje to dla mnie obiektyw standardowy, czyli praktycznie do wszystkiego gdzie nie jest za wąski.

28-75 - najczęściej 50% nim robię...przy zachowaniu dobrych parametrów ma zdecydowaną przewagę poprzez uniwersalność :P a poza tym super stosunek jakość/cena
    No własnie uniwersalność to główna zaleta zooma. Ale obawiam się, że psioczyłbym na niego tak jak na swojego obecnego kita. A niestety nie mam mozliwości przestrzelenia choćby jednej rolki testowej.
    Żurek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

90 za ostra do portretu...przynajmniej ta od makro :P
    podjedź do kogoś z forum...wielu ma tego tamronka i strzel szpulkę testową
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    Nie istnieją za ostre obiektywy. Każdemu brakuje raczej ostrości. A rozmyć można zawsze później.
    Żurek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Żurek
    Cytat Zamieszczone przez ALF
    Nie istnieją za ostre obiektywy. Każdemu brakuje raczej ostrości. A rozmyć można zawsze później.
    powiedz to modelce, której każdy przyszcz i pory skóry bedzie widać
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

powiedz to modelce, której każdy przyszcz i pory skóry bedzie widać
    Eee tam... Zawsze może się wytapetować jak nie chce mieć pryszczy.
    Żurek

Domyślnie

Czy ktoś z Was używa MB-16 ? Warto jest kupić tego batery packa do F80 ? na Alegro jest taki za 170 zł i się zastanawiam nad nim ...

Domyślnie

Ja używam tego zestawu i powiem tylko tyle- super ergonomia, pewniej się trzyma aparat no i tanie paluszki do zasilania . Gdybym miał kupować powtórnie uczyniłbym to bez waczania. JESTEM ZDECYDOWANIE NA TAK
    nikon

Domyślnie

Kupujesz MB-16 i do tego zestaw aku GP i do usranej śmierci masz świety spokój, żadnych zasmarkanych drogich baterii litowych! A do tego zestaw wygląda bardziej "profi" i piekne kobiety błagają cie, żebyś im zrobił zdjecie!!!

Domyślnie

Hehe tak jak w tym kawale ze statywem ??

Domyślnie

Wiesz co kotku, teraz mam zmagazynowane tyle energii, że moja rura może sie krecić bez ustanku i moge trzaskać tak długo, jak długo mi sie podoba jedynie z małymi przerwami na zmiany, no i on stał sie duuużo wiekszy i masywniejszy

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów