Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: ciazowo

Domyślnie ciazowo

Witam wszystkich,
    Jako ze dopiero zaczynam przygode z portretem bede wdzieczny za rady i wskazowki......

d90+n18-105, s10-20, t90 2.8/ d800+n14-24, t24-70vc 2.8, t70-200vc 2.8, n50g 1.4

Domyślnie

Moje wrażenia* - zdjęcie fajne bo z dużym potencjałem ale chyba do ponownej obróbki.

Kadr jakby trochę za mało kontrastowy, twarz trochę ginie na rzecz oświetlonych włosów i tła.

Fajniej też by chyba wyszło jakby postać była skierowana w drugą stronę, wchodziła przodem z prawej w lewą stronę kadru, idąc w stronę obiektywu. Twarz by była fajnie oświetlona słońcem.

*traktuj je jako baaaardzo amatorską opinię bez żadnego poparcia wiedzą techniczną, do tego ogólnie nie za bardzo lubię fotografię ludzi

Sent from my iPhone using Tapatalk
    D50

Domyślnie

Pamiątka do albumu - i tyle

Domyślnie

jak dla mnie dół kadru wygląda troszkę dziwnie, być może lepiej wyglądałoby zdjęcie całej sylwetki, ręka z kwiatem wyleciała z GO, poza tym nie wiem, czy modelka była zadowolona z tego, jak ułożyła się sukienka (na zdjęciu poniżej ramion), przepalenia po lewej strony twarzy też nie do końca mi się podobają i to chyba tyle. typowa pamiątka do albumu, na wystawę fotografii artystycznej chyba wybrałbym inne zdjęcie
    d600|T24-70|S50|N70-200

Uprawnienia umieszczania postów