Trójka bardzo ładna. Prawdziwym jednak wydaje się zdanie: "boże, chroń nas przed twoim personelem naziemnym"![]()
Szukaj
Trójka bardzo ładna. Prawdziwym jednak wydaje się zdanie: "boże, chroń nas przed twoim personelem naziemnym"![]()
D50
Bardzo fajne fotki. Dopracowane kadry i starannie wykonane. Duży plus
A co do budowli, to chyba taki przerost formy nad treścią...
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Z drugiej jednak strony, gdyby wszyscy tak myśleli, dzisiaj nie było by co zwiedzać. Był ktoś może w Rzymie/Watykanie? Rozmawiałem z wieloma ludźmi, którzy wrócili z wycieczek z Wiecznego Miasta z zpartym tchem. Myślę, że ludzie żyjący w tamtych czasach też nie opływali w dostatki. Piramidy, zamki, pałace(nie Kultury) itp. Przykładów jest tysiące. To co dał rząd na bazylikę, to tylko promil z tego co ukradli praworządni. Poza tym te pieniądze i tak by gdzieś utonęły/wsiąkły.
Mam nadzieję że za trzysta lat nie bedą nas oceniali po takich budowlach.
Bylłem w Licheniu nie zrobiłem żadnego zdjęcia poza jednym liskiem w parku.
Znam historie powstania tego "zabytku" np. słyszałem że w posadzkach sa użyte wszystkie marmury swiata. Nie wiem czy to prawda lecz podobno sprowadzono 10 ton bialego marmuru z Afryki by wykuć z niego żylki fioletowe do zrobienia winnych gron w jakims motywie.
Nie mam nic przeciwko budowaniu. Lecz w tym przypadku kiedy to głównie przesyłają kasę ludzie biedni i chorzy to mam mieszane uczucia. Pracuje w takim miejscu gdzie mieszka wiele osób starszych i niejednokrotnie odmawiaja sobie kasy na leki tylko wysyłaja przelewik. Mam nadzieję że dobry Bóg doceni ich poświecenie.
A był ktoś w ktuptach tzn w salach z tabliczkami darczyńców to dopiero poraszka.
Znam lepsze miejsca do focenia.
Ps. Książka o zalożycielu i głównym budowniczym jest niezła ja takiej jeszcze nie czytałem.Mozna nabyć w Licheniu, lub pozyczyc od jakiejś babci.
Adas
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
kościół nie jest biedny i nie powinien brać państwowych pieniędzy , niech budują ale za swoje !!!
D40,AF-S Nikkor 18-55,SB-800
" nie istnieje klawisz - utwórz dzieło"
dużo mówicie o sprawach kościelnych. to mnie jakby mnie mniej tu interesuje. powiedzcie jakie jest wasze zdanie odnośnie kolorów, nasycenia itp, to moje początki w HDR-ach nie mam ich więcej z tego miejsca bo jednak dużo tam ludzi i nie łatwo o czysty kadr. oczywiście wszystkie wnętrza ze statywu ekspozycja +2 -2 0.
Napisz lepiej w czym sklejales bo pytalem gdzie indziej ale odpowiedzi nie dostalem![]()
Podobają się,
szczególnie 3
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami