Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Kozak

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie Kozak

Podczas spacerku po krakowskim rynku przystanąłem na chwile w miejscu, w którym taki oto starszy pan siedział i grał na jakimś niezydentyfikowanym instrumencie strunowym. Ten bałagan w tle to Kościół Mariacki

D50

Domyślnie

ten Pan to czesto tam siedzi (ma niebieski plaszyk) albo w Gdansku
    to taka wizytowka miasta
    Bardzo ladny portrecik

sailor
    Gość

Domyślnie

chyba kazdy kto si eprzewinal przez rynek jakiegokolwiek wiekszego miasta ma tego goscia w kadrze .. taki z niego "szlachecki globtroter "

Domyślnie

To prawda.

Ale w temacie zdjęcia to jest niezłe.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Szlachecki?
    Toż Kozak.
    Ale mniejsza.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

W 1658 – hetman Jan Wyhowski (następca Chmielnickiego) doprowadził do ugody z Polską w Hadziaczu. Przewidywała ona, że województwa: kijowskie, czernihowskie i bracławskie utworzą Księstwo Ruskie z własnym hetmanem, trybunałem, prawosławną akademią w Kijowie oraz wolnościami szlacheckimi dla szlachty kozackiej
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

A wracając do zdjęcia to mnie się podoba

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    W 1658 – hetman Jan Wyhowski (następca Chmielnickiego) doprowadził do ugody z Polską w Hadziaczu. Przewidywała ona, że województwa: kijowskie, czernihowskie i bracławskie utworzą Księstwo Ruskie z własnym hetmanem, trybunałem, prawosławną akademią w Kijowie oraz wolnościami szlacheckimi dla szlachty kozackiej
    Problem jedynie w tym, że dzisiaj każdy ukraiński chłop utożsamia się z ową szlachtą, a szlachty, jak to szlachty, było niezbyt wiele.
    A co do fotki, to owszem niczego sobie, chociaż kościół w tle choć rozmyty, faktycznie czyni nieporządek.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Uprawnienia umieszczania postów