Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Licencje terminowe?

Niech mi ktoś powie, czy na programy nie będące programami antywirusowymi licencje są terminowe?
    Znalazłem właśnie w opisie: corel paintshop pro, że licencja jest na jeden rok. Ostatnio też się zdziwiłem jak zobaczyłem pudełko- office 365 z takim samym napisem. Przecież dawniej zakupiony program miał licencję bezterminową.
    O co tu chodzi?
    D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci

Domyślnie

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę .
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

O kasę i aktualizacje.
    Masz taniej i zawsze aktualne.

Jeśli kupujesz raz na 10 lat, to rzeczywiście może boleć ale standardowo jest to tańsze rozwiązanie, 'dla mas'...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

I dalej możesz kupić większość z licencją bezterminową.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    O kasę i aktualizacje.
    Masz taniej i zawsze aktualne.

Jeśli kupujesz raz na 10 lat, to rzeczywiście może boleć ale standardowo jest to tańsze rozwiązanie, 'dla mas'...
    Z "taniej" to bym nie bardzo się zgodził, bo zależy jak dla kogo. Wersja edukacyjna CS6 Suite kosztowała mnie ok. 1200 zł. Bezterminowa. Spróbuj mieć to samo za te pieniądze w rocznej subskrypcji.

Domyślnie

W subskrypcji są chyba tylko wersje komercyjne
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory63 Zobacz posta
    Niech mi ktoś powie, czy na programy nie będące programami antywirusowymi licencje są terminowe?
    Znalazłem właśnie w opisie: corel paintshop pro, że licencja jest na jeden rok. Ostatnio też się zdziwiłem jak zobaczyłem pudełko- office 365 z takim samym napisem. Przecież dawniej zakupiony program miał licencję bezterminową.
    O co tu chodzi?
    Przy którym paintshop_ie to znalazłeś? mam box x2, x5, x6 i jest wieczysta z tego co czytałem x7 również.
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Z "taniej" to bym nie bardzo się zgodził, bo zależy jak dla kogo. Wersja edukacyjna CS6 Suite kosztowała mnie ok. 1200 zł. Bezterminowa. Spróbuj mieć to samo za te pieniądze w rocznej subskrypcji.
    Najnowsza wersja aplikacji Photoshop
    Najnowsza wersja aplikacji Lightroom Desktop, Mobile oraz Web

Kosztuje 640 rocznie, czyli za 1200 masz dwa lata najnowszej wersji i PSa i Lightroma, sam LR kosztuje koło 400 zł (za 600 kurczę kupowałem! ;/) więc masz kolejne 8 miesięcy.

Nie wiem czy zmieniałeś, ale nowa wersja wychodziła w zasadzie równo co dwa lata, więc nawet uwzględniając to, że upgrade kosztuje mniej niż wersja od zera, stratny na tym nie jesteś.

Już kiedyś o tym rozmawialiśmy.

Jedyny minus, to przywiązanie do tego co się kupuje, też lubię mieć w piwnicy płytkę z oprogramowaniem za które zapłaciłem

Domyślnie

Ale ja pisałem o CS6 Suite, czyli PS + Illustrator + InDesign + Acrobat Pro + jeszcze jakieś drobiazgi. Wszystko za 1200 i bezterminowo. Nie wiem czy to dostałbym za tą cenę w wersji CC. A w CC nie ma wersji edukacyjnej. Przynajmniej na razie.
    Aha, wersji edukacyjnej nie można było upgradować.
    Ostatnio edytowane przez markB ; 31-03-2015 o 20:53

Domyślnie

Zapłaciłeś 1200 zł i możesz bawic się w domu, a jakbyś zapłacił odpowiednio więcej, to mógłbyś zarabiać... W tym jest główna różnica między licencją edu (niekomercyjną), a komercyjną

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów