hehe...
ja napisalem o 10:36 a ty 10:52
ale spoko, przeciez to nieistotne![]()
Szukaj
hehe...
ja napisalem o 10:36 a ty 10:52
ale spoko, przeciez to nieistotne![]()
Czacha napisal- ... ja to nie Kopernik i nic madrego nie piszeot takie tam 3po3 pozna wieczorowa pora...
Kopernik byla kobietą ... (wiec to moze nie najlepszy przyklad)![]()
Pozdro ...
Pozdrawiam, Olo
Hehe.No wlasnie.To moze wreszcie zacznijmy jakis inny temat bo to juz nudne.Chodzcie zaczniemy wystawiac fotki.Komentowac.Opowiadac o miejscach gdzie byly zrobione.Co nas natchneloCalkiem mila sprawa
![]()
| N D200 | | 28-70/2.8 | | 70-200/2.8 VR| | SB-800 |
cholera... zadziwiajace jak duzo mozna pisac o canonie na tym nikonowym forum![]()
a ja mam pomysl!!
porownan sprzetowych nie da sie odpuscic tacy juz jestesmy wszyscy by chcieli byc najbardziej cwani i miec aparat najlepszy i jeszcze niedrogo
mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi (jak z tuningiem samochodowym - a moj golf ma 10 koni wiecej!! - leee ale ci sie silnik szybko zniszczy)
zazdrosc - to tez nami powoduje
no ale wroce do pomyslu (nie obrazcie sie Ice i Czacha ale tak mi bedzie prosciej pisac)
Czacha - nikon daje ciemne fotki
Ice -czepiasz sie to sobie mozna w rawie podciagnac
i jest niefajny spor
Ice - canon daje troche nie ostre fotki
Czacha - hmm no nie wiem dla mnie jest rewelka a na co ci wieksza ostrosc a jak za malo to mozna podostrzyc
Ice - pewnie ze mozna tyle ze wiesz jak sprzecicho tyle kosztuje i ma tyle pixeli to myslalem ze mi oczy potnie a tu lipa przeliczylem sie
Czacha - moze by i pocielo oczy ale dali filtr AA coby mora nie wychodzila
Ice - mora to nie problem mozna w sofcie zdjac
Czacha - no tak ale takim sprzetem to sie czesto modelki fotografuje i na sukienkach sa wzorki - a potem siedziec i tyle fotek obrabiac
Ice - no fotki to i tak w 99.9% sie potem na kompie obrabia ale masz racje zawsze ciut mniej roboty tylko czy warte to takiej kasy
Czacha - czasami tak po godzina pracy studja graficanego kosztuje a poza tym C przyja taka strategie ze woli AA moze wiekszosc jego klientow tez woli silniejszy AA
Ice - ja tam wole ostrzejsze fotki szkoda tylko ze ten moj kochany zlom na tajwanie robia bo zajebisty jest tylko potrafia cos spartolic
Czacha - to lecisz do serwisu i po klopocie tylko sie wywiedz co i jak bo w serwisie C to sie takie rzeczy dzialy ze !@#$%^&* !!
dobra starczy mysle ze wszyscy kapuja
jak ktos zarzuci naszemu sprzetowi jakas wade to nalezy sie dogadac jak on ja widzi i czemu/kiedy moze mu przeszkadzac i merytorycznie przyznac racje lub wytlumaczyc jesli sie ta osoba myli
patrzmy tez oczami innych - i zarazajmy takim podejsciem wszystkich do okola
ieszcze jednen przyklad
Czacha - sluchaj Ice ta twoja D70 niedoswietla (tak slyszalem) nie przeszkadza ci to
Ice - moje fotki niedoswietlone - czekaj wrzuce jakas fote zobaczymy
Czacha - no i sie potwierdza troszke ciemno
Ice - mi to ni przeszkadza ale i tak zbieram na lampe
Czacha -lampa sie przyda wiecej ladnych fotek zrobisz - patrz jaka ladna zrobilem C i to bez lampy
Ice - noo ale kadr troche bym dal w lewo
Czacha - w lewo w prawo - zawiany bylem nawet nie bardzo wiedzialem w co celuje
Ice -ale mam nadzieje ze prosto do domu dotarles
oki to byl krutki instruktaz jak moim zdaniem dyskutowac o przewadze jednego nad drugim - zostac dla siebie przyjaznymi - i nie wpasc w fanatyzm
fanatyzm rodzi sie jak ktos nie slucha - a nieslucha jak nie stara sie spojrzec z perspektywy mowiacego
mam nadzieje ze nic nie poplatalem
N.I.K.O.N.: Networked Intelligent Killing and Observation Neohuman
|D70| |Nikkor 50mm| |Nikkor 35-80mm| |Sigma 28-300mm| |SanDisk 512MB|
wszystko cacy - tylko ze ja lamp nie uznaje![]()
I dlatego zyjesz w ciemnosci...![]()
pomysl moze ciekawy (ogolnie jestem za pokojowym rozwiazywaniem klimatow)... choc niektore "moje" wypowiedzi (by nevton) nie przypadly mi do gustu, bo tak nie uwazam...
poza tym uwazam ze mamy prawo zauwazac pewne wady lub niedociagniecia i o nich mowic..... ale fakt faktem, robmy to w przyjazny sposob....
moj przyklad:
jak ja mowie ze wydaje mi sie ze 1dsmk2 rysuje miekko , to niech ktos odpowie "to twoje zdanie, mi sie wydaje ze sie mylisz"
a nie :
" no pewnie , bo twoj D70 to najlepszy aparat na swiecie"
i napewno bedzie milo i przyjemnie.....![]()
pozdrawiam
Ujął bym to troszę inaczej, co zresztą napisałem klikadziesiąt postów wcześniej, "To Twoje zdanie, mi się wydaje, że tak jest ładniej."Zamieszczone przez icemaster
Pojęcia ładne, brzydkie są subiektywne i jeśli komuś coś się podoba, lub nie, nie mogę mu zarzucać, że się myli![]()
Pozdrawiam
Tomek
Heheh.. jeszcze troche to bedziemy to probowali zdefiniowac piekno a potem juz szybciutko przejdziemy do dyskusji o naturze dobra i zla
Proponuje zamknac watek.
c2h5oh
|Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu
Skontaktuj się z nami