Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Wątek: EOS 1Ds Mark II

Domyślnie

nie no jasne w zasadzie nie chodzilo mi o to forum tylko, a powiedzmy o dpreview.. gdzie wyznwacy nikona potrafili wytykac wady innym sprzetom... a gdy takie same wady pojawiaja sie w ich sprzecie przechodza do tego jak do czegos normalnego i pisza "nie martw sie.. to normalka'

Kaleid
    Gość

Domyślnie

I tak rodza sie legendy.... bo na dpreview napisali... a dpreview to tylko forum dyskusyjne nic innego...i piszą tam rozni uzytkownicy...i ci fanatyczni jak i nie fanatyczni...ot tyle

Domyślnie

Dlatego ja sobie darowalem tamto forum i postaralem sie o zupelnie inne, merytoryczne i przyjazne, lokalne i pozbawione bufonady

Domyślnie

Czacha nie widze tutaj większych uwag krytycznych do Canona - raczej wszyscy traktuja je (Canony) jako dobry sprzęt. Ja osobiście przylgnołem do tego forum nie z powodu posiadanego aparatu (teraz akurat Nikon D70) ale z powodu tego ze tutaj ludzie starają się nie prowadzić świętych wojen (znam takich kilka Intel kontra AMD , Linux kontra Windows).
    Z Twoich postów widze że masz ogromną wiedze więc dlaczego marnujesz ja na próby takich wojen??? Canon to dobra marka (miałem EOS 300 i byłem zadowolony ) i nikt tutaj nie twierdzi inaczej. Jedni wola Canona a inni Nikona i bardzo dobrze - dwie firmy konkurencyjne walcza o klientów. Dla jednych przewaha Canona 300D będzie cena bo tylko na tyle ich stać. Inni sobie napiszą że chcieliby Mercedesa ale że realia są takie a nie inne i nie stać ich na Merca to napisza że ma zbyt jasna tapicerke. Tak samo jest z aparatami. Ja te najwyższe modele traktuje jedynie jako ciekawostke bo foto to dla mnie nie jest sposób na zarabianie.

Co do oceny sampli cóż - gdybym pokazał moje perwsze próby robienia zdjęc w trybie manual to byście stwierdzili że D70 do niczego się nie nadaje. Komus sie może zdjęcie nie podobać a komus wprost przeciwnie i wcale moim zdaniem nie świadczy o aparacie
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Dokładnie.. ewentulane uwagi na teamt konkurencji, zawsze są ze smajlejami () ale to czysto humorystyczno - żartownicze wstawki. Nie przypominam sobie żeby praktykowało się tu "jechanie" po Canonie.

Pozdrawiamy Team C ...

Domyślnie

Ja lubię Canona . To że mam Nikona to czysty przypadek, od czegoś musiałem zacząć (np: od rzutu kostką ) Ale najważniejsze jest to, że niezależnie jaki mam aparat, drogi czy tani, jednej firmy czy drugiej, staram się robić za pomocą niego, niezależnie od jego ułomności, jak najlepsze zdjęcia.

Domyślnie

chyba musze cos napisac.....
    dlaczego jak piszemu to o krzywych matrycach, backfocusach, palacych sie kartach , kiepskich obiektywach, niedoswietlaniu to nikomu to nie przeszkadza i wszystko jest ok.....
    ale jak sie napisze ze canon ma cos nie tak to od razu jest wojna... nie rozumiem....
    juz raz powiedzialem..... lubie obie firmy ....i nie widze nic zlego w wyszukiwaniu jakichs informacji na temat canona , czy minolty czy, pentaxa..... przeciez interesujemy sie fotografia ogolnie, a nie tylko nikonem .... co w tym zlego?????
    a ze stwierdzilem ze fotki wygladaja miekko to jest to moja subiektywna opinia i mam do niej prawo.... ale to wcale nie znaczy ze atakuje canona, caniniarzy i ze uwazam ze D70 to najlepszy aparat na swiecie...... CHYBA LOGICZNE prawda?????

jeszcze jedno..... faktem jest ze jestem zarejestrowany na forum C ( z racji posiadania kompaktu C chociazby) i czytam rozne rzeczy.... ale jak ktos pisze cos o nikonach to nie wlaczam sie do dyskusji i nikogo nie atakuje, bo szanuje ze mozna miec takie a nie inne zdanie .....

ciekawe czy jakbym napisal ze jechalem nowym mercedesem i slabo sie trzymal drogi , to zaraz fanclub mercedesa wydalby na mnie wyrok??

Domyślnie

Czesc!
    A moze PAX miedy chrzescijany!!

Pnowie. A moze bardziej merytorycznie??I z wiekszym dystansem??
    Bedzie to moja opinia. Kazdy ma do niej prawo Prawda?. Uwazm, ze prowadzenie wojen miedzy C i N jest jak udawadnianie sobie wyzszosci Swiat Boze Narodzenia nad Swietami Wielkiej Nocy. Nie ukrywajmy... Kazdy z nas jest, mniej lub bardziej "onanista sprzetowym". Bo czymze rozni sie maly chlopczyk od doroslego faceta?....Wielkoscia i cena zabawek.
    Uwazam, ze zarowno C jak i N robia bardzo dobre sprzety. Kazdy ma prawo do wyboru. Mialem nadzieje, ze na tym forum nie bedzie miejsca na takie wojny...ale coz. Moze Admin zrobi nam nowe forum HydePark?. Kazdy bedzie mogl sobie pokrzyczec...
    Czacha, juz kiedys powiedziales (a moze sie myle), ze za aparatem stoi czlowiek....Dlaczego wiec, jestes "delikatna" konserwa:>? Ice, _WIECEJ_ dystansu....
    Jak powiedzial Hesja, miewajacy talent, nie tracmy czasu...tak malo go nam zostalo...Robmy zdjecia, dyskutujmy merytorycznie nie obrzucajac sie przy tym "miesem"...przeciez kazdy uzywa argumentow na jakie go stac....

Zdroofki 4All

PS.
    A czyMinolta DiMAGE 7i to zly aparat?:>
    --
    Jiro
    D70 i kilka szpejuff

Domyślnie

przeciez ja tak caly czas uwazam... i napisalem to wyzej... moze troche w innej formie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster
    przeciez ja tak caly czas uwazam... i napisalem to wyzej... moze troche w innej formie
    Tak, ale jak ja pisalem to Twojego posta jeszcze nie bylo...

Zdroofki
    --
    Jiro
    D70 i kilka szpejuff

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów