Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Troszkę kultury chłopcze... i mniej personalnego podejścia do sprzętu życzę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Troszkę kultury chłopcze... i mniej personalnego podejścia do sprzętu życzę.
    No nie przeginaj. Chyba Cię trochę poniosło.
    Obraziłem Cię? No to sorry.

Domyślnie

Studio5s "Tak szczerze mówiąc to nie wiem gdzie za kwotę 80-90 zł regulują AF."

U Was też tak drogo?[/QUOTE]

Jeżeli chodzi o regulację AF to moim zdaniem nie jest wygórowana kwota.
    Zgłaszasz regulację AF, do tego dokładasz jeszcze BF, chyba w cenie jest czyszczenie matrycy to nie jest drogo.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Studio5s Zobacz posta
    Studio5s "Tak szczerze mówiąc to nie wiem gdzie za kwotę 80-90 zł regulują AF."

U Was też tak drogo?
    Zgłaszasz regulację AF, do tego dokładasz jeszcze BF, chyba w cenie jest czyszczenie matrycy to nie jest drogo.
    Pozdrawiam[/QUOTE]

No jak przy tym czyszczą matrycę to ok. Ale jeżeli regulacja (nie znam się na tym) polega na podłączeniu body pod komputer i wklepaniu kilku cyferek to wg mnie 161pln to dużo (nie licząc czyszczenia matrycy).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur0372 Zobacz posta
    Pozdrawiam
    No jak przy tym czyszczą matrycę to ok. Ale jeżeli regulacja (nie znam się na tym) polega na podłączeniu body pod komputer i wklepaniu kilku cyferek to wg mnie 161pln to dużo (nie licząc czyszczenia matrycy).[/QUOTE]

Mogę tylko odpowiedzieć następująco:
    1. Zgłosiłeś się do autoryzowanego serwisu.
    2. Mają swoje ustalone ceny na pewnego rodzaju usterki i tego się nie przeskoczy.
    3. To jest jak z samochodem jedni wybierają autoryzowane salony gdzie płacą 1000 za naprawę a w warsztacie u przysłowiowego Heńka 500.
    to jest urok autoryzowanych punktów.
    Nie mówię że u Heńka będzie gorzej.
    Pozdrawiam Rafał

Domyślnie

No jak przy tym czyszczą matrycę to ok. Ale jeżeli regulacja (nie znam się na tym) polega na podłączeniu body pod komputer i wklepaniu kilku cyferek to wg mnie 161pln to dużo (nie licząc czyszczenia matrycy).
    Mogę tylko odpowiedzieć następująco:
    1. Zgłosiłeś się do autoryzowanego serwisu.
    2. Mają swoje ustalone ceny na pewnego rodzaju usterki i tego się nie przeskoczy.
    3. To jest jak z samochodem jedni wybierają autoryzowane salony gdzie płacą 1000 za naprawę a w warsztacie u przysłowiowego Heńka 500.
    to jest urok autoryzowanych punktów.
    Nie mówię że u Heńka będzie gorzej.
    Pozdrawiam Rafał[/QUOTE]

Za późno o Was przeczytałem.
    Ostatnio edytowane przez artur0372 ; 27-03-2015 o 13:11

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Tak szczerze mówiąc to nie wiem gdzie za kwotę 80-90 zł regulują AF.
    W serwisie Nikona, ale jest to tylko regulacja programowa, tyle płaciłem.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    W serwisie Nikona, ale jest to tylko regulacja programowa, tyle płaciłem.

Właśnie. Dobrze napisałeś.
    Tylko programowa a jeszcze może dojść mechaniczna czyli podstawowa która opiera się na mechanicznej regulacji czujnika AF.

Domyślnie

A jak jest z regulacją puszki na gwarancji, gdy szkło jest juz po gwarancji? Serwis nikona za darmo to zrobi czy nie?

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DJ crazy Zobacz posta
    A jak jest z regulacją puszki na gwarancji, gdy szkło jest juz po gwarancji? Serwis nikona za darmo to zrobi czy nie?
    Body i obiektyw jest kalibrowany oddzielnie do określonego wzorca, jeśli puszka jest na gwarancji to kalibrację wykonają za darmo, za szkło będziesz musiał zapłacić jeśli będzie wymagało kalibracji.

Właśnie. Dobrze napisałeś.
    Tylko programowa a jeszcze może dojść mechaniczna czyli podstawowa która opiera się na mechanicznej regulacji czujnika AF.
    Mechaniczna to nie tylko czujnik AF, to również ustawianie właściwych kątów luster i płaszczyzny matrycy, takiej kalibracji dokonuje serwis po wymianie tych elementów lub jeśli właściciel sam się bawił śrubkami.
    W takim przypadku koszty mogą być znacznie wyższe.
    W przypadku body gdzie nikt nie grzebał serwis idzie na łatwiznę i robi to programowo, zajmuje to kilkanaście sekund i po sprawie, w przypadku naprawy odpłatnej mogą dopisać co zechcą, klient zapłaci bo nie będzie miał innego wyjścia.
    Ostatnio edytowane przez zgera ; 27-03-2015 o 16:00 Powód: cytowanie tekstu
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów