Troszkę kultury chłopcze... i mniej personalnego podejścia do sprzętu życzę.
Szukaj
Troszkę kultury chłopcze... i mniej personalnego podejścia do sprzętu życzę.
Studio5s "Tak szczerze mówiąc to nie wiem gdzie za kwotę 80-90 zł regulują AF."
U Was też tak drogo?[/QUOTE]
Jeżeli chodzi o regulację AF to moim zdaniem nie jest wygórowana kwota.
Zgłaszasz regulację AF, do tego dokładasz jeszcze BF, chyba w cenie jest czyszczenie matrycy to nie jest drogo.
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o regulację AF to moim zdaniem nie jest wygórowana kwota.
Zgłaszasz regulację AF, do tego dokładasz jeszcze BF, chyba w cenie jest czyszczenie matrycy to nie jest drogo.
Pozdrawiam[/QUOTE]
No jak przy tym czyszczą matrycę to ok. Ale jeżeli regulacja (nie znam się na tym) polega na podłączeniu body pod komputer i wklepaniu kilku cyferek to wg mnie 161pln to dużo (nie licząc czyszczenia matrycy).
No jak przy tym czyszczą matrycę to ok. Ale jeżeli regulacja (nie znam się na tym) polega na podłączeniu body pod komputer i wklepaniu kilku cyferek to wg mnie 161pln to dużo (nie licząc czyszczenia matrycy).[/QUOTE]
Mogę tylko odpowiedzieć następująco:
1. Zgłosiłeś się do autoryzowanego serwisu.
2. Mają swoje ustalone ceny na pewnego rodzaju usterki i tego się nie przeskoczy.
3. To jest jak z samochodem jedni wybierają autoryzowane salony gdzie płacą 1000 za naprawę a w warsztacie u przysłowiowego Heńka 500.
to jest urok autoryzowanych punktów.
Nie mówię że u Heńka będzie gorzej.
Pozdrawiam Rafał
Mogę tylko odpowiedzieć następująco:
1. Zgłosiłeś się do autoryzowanego serwisu.
2. Mają swoje ustalone ceny na pewnego rodzaju usterki i tego się nie przeskoczy.
3. To jest jak z samochodem jedni wybierają autoryzowane salony gdzie płacą 1000 za naprawę a w warsztacie u przysłowiowego Heńka 500.
to jest urok autoryzowanych punktów.
Nie mówię że u Heńka będzie gorzej.
Pozdrawiam Rafał[/QUOTE]
Za późno o Was przeczytałem.![]()
Ostatnio edytowane przez artur0372 ; 27-03-2015 o 13:11
A jak jest z regulacją puszki na gwarancji, gdy szkło jest juz po gwarancji? Serwis nikona za darmo to zrobi czy nie?
Body i obiektyw jest kalibrowany oddzielnie do określonego wzorca, jeśli puszka jest na gwarancji to kalibrację wykonają za darmo, za szkło będziesz musiał zapłacić jeśli będzie wymagało kalibracji.
Mechaniczna to nie tylko czujnik AF, to również ustawianie właściwych kątów luster i płaszczyzny matrycy, takiej kalibracji dokonuje serwis po wymianie tych elementów lub jeśli właściciel sam się bawił śrubkami.
W takim przypadku koszty mogą być znacznie wyższe.
W przypadku body gdzie nikt nie grzebał serwis idzie na łatwiznę i robi to programowo, zajmuje to kilkanaście sekund i po sprawie, w przypadku naprawy odpłatnej mogą dopisać co zechcą, klient zapłaci bo nie będzie miał innego wyjścia.
Ostatnio edytowane przez zgera ; 27-03-2015 o 16:00 Powód: cytowanie tekstu
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Skontaktuj się z nami