Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Targi FOTO

Domyślnie

Marku co roku mam takie odczucia jak opisałeś... więc chyba się nie wybiorę
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Byłem dzisiaj... dramat :O

Domyślnie

Tłoku nie było
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Byłam dziś. To z pewnością moje ostatnie targi. Żenada.
    Zabrałam rodzinkę, miałam nadzieję, że każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie, coś zobaczy. Pół godziny i wracaliśmy z powrotem, wstąpiliśmy na obiad do jakiejś przydrożnej restauracji i nawet nie liczę kosztów (co by sie nie denerwować).
    Nie studiowałam.listy wystawców przed wyjazdem, bo nigdy nie spodziewałabym się tego, że będzie tak skromnie (ładnie rzecz ujmując).
    No cóż. Mocno się zawiodłam i tyle, za to ostatni raz.
    Nikon

Domyślnie

Hmm, to żeście mnie .... pocieszyli
    Chociaż wiem, że nie mam czego żałować :P

Domyślnie

Uff.. a już miałem żałować ze nie poszedłem
    ...

Domyślnie

Czemu się dziwicie...? Bananowa republika polandu została dawno zdemontowana, teraz tnie się tu tylko koszta gdzie popadnie. Producenci walczą o klienta w krajach, w których jest prawdziwy wzrost gospodarczy (a nie taki na papierze)... a usługa focenia/filmowania ślubu kosztuje wielokrotnie więcej, niż bananowej republice...

Jeśli chcecie targów z prawdziwego zdarzenia, obadajcie sobie np. BVE.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    (...)Nie studiowałam.listy wystawców przed wyjazdem, bo nigdy nie spodziewałabym się tego, że będzie tak skromnie (ładnie rzecz ujmując).
    A ja tą listę przeczytałem i pożałowałem nawet tych 15 minut, które musiałbym poświęcić na dojazd...

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Czemu się dziwicie...? Bananowa republika polandu została dawno zdemontowana, teraz tnie się tu tylko koszta gdzie popadnie. Producenci walczą o klienta w krajach, w których jest prawdziwy wzrost gospodarczy (a nie taki na papierze)... a usługa focenia/filmowania ślubu kosztuje wielokrotnie więcej, niż bananowej republice...

Jeśli chcecie targów z prawdziwego zdarzenia, obadajcie sobie np. BVE.
    Tu nie chodzi o politykę, a jedynie o fakt, że IMHO rynek nasycił się sprzętem foto. Najwięksi się nie wystawiają, bo uznali że nie ma to sensu. Cięcie niepotrzebnych, nic nie wnoszących kosztów i tyle. Amatorzy nie kupują tak, jak jeszcze kilka lat temu, a profesjonaliści i tak znajdą to, czego potrzebują bez targów.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Z roku na rok jest coraz słabiej.

Chciałem przymierzyć i zakupić pas + sakwy, specjalnie poczekałem do targów, żeby mieć większy wybór w jednym miejscu. Miałem do wyboru "aż" dwie firmy, z tym, że przedstawiciel jednej z nich nie miał ani jednej sztuki pasa bo "nie mają miejsca dla całego asortymentu". Osłabił mnie propozycją wręczenia katalogu, uprzejmie podziękowałem tłumacząc że zdjęcia mogę sobie w internecie zobaczyć, a tu chciałem przymierzyć i testować.

Trochę inne podejście mieli na stoisku Reportera - trzech obsługujących, zaplecze pełne sprzętu, można było przymierzać do woli - pas i sakwy zakupione.

Ogólnie słabo. Sony skromnie, Sigmy brak, Nikon i Canon w małych gablotkach. Coraz mniej miejsca zajmują producenci sprzętu, ich miejsce zajmują małe firmy i przedstawiciele sklepów internetowych.
    Za rok mnie tam nie będzie.

Domyślnie

kashpir, mam pytanie, kupując na stoisku Reportera dostałeś paragon? Ja tam kupiłem pasek Neo C, który okazał się bublem, teraz mam kłopot co dalej robić. Połaszczyłem się na cenę promocyjną na targach, w rzeczywistości tak nie jest, po sprawdzeniu w sieci. Reasumując mam pasek bubel i żadnego dowodu zakupu.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów