Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Porady dla par młodych

Witam.

Chciałbym zapytać jakich rad udzielacie parom młodym przed ślubem?
    Jest tu duża ilość fotografów ślubnych, więc może zrobilibyśmy wspólnie jakieś kompendium?

Ja zawsze powtarzam:
    - (w kościele) do panny młodej, aby nie brała bukietu do ślubowania bo będzie nim zasłaniała ręce i obrączki
    - (w kościele) w trakcie ślubowania, aby młodzi patrzyli się na siebie i byli do mnie odwróceni z profilu

Zapraszam

Domyślnie

Ślub to sesja fotograficzna czy ceremonia szczególnie istotna dla dwojga ludzi? Moze powinieneś pozostając niezauważonym starać sie utrwalać szczególnie piękne, naturalne momenty a nie starać sie je kreować?
    oko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez devilcape Zobacz posta
    Ślub to sesja fotograficzna czy ceremonia szczególnie istotna dla dwojga ludzi? Moze powinieneś pozostając niezauważonym starać sie utrwalać szczególnie piękne, naturalne momenty a nie starać sie je kreować?
    Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Jeśli nie miałeś zamiaru nic wnosić do wątku to po co piszesz?

Nie chodzi o to żeby ingerować w ślub, tylko pomóc młodym uniknąć błędów przez które będą mieli gorsze zdjęcia, a których oni są nieświadomi.

Domyślnie

Dlatego w kościele siedzi cicho a o tym żeby patrzyli na siebie i sobie składali przysięgę a nie księdzu mówi rano w domu przy kawie.
    ;]

Domyślnie

ja zawsze pilnowałem tego by tak jak już wspomniano - przysięgali sobie a nie księdze i podczas tortu z fajerwerkami stali blisko i się pocałowali czy cóś - to zawsze dobrze wygląda. Co do reszty to obserwuje i robię to co robić trzeba.

Domyślnie

Ja mam na stronie "poradnik pary młodej" i na kilkanaście dni przed ceremonią wysyłam PM linka, żeby sobie poczytali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gerronimo Zobacz posta
    Ja mam na stronie "poradnik pary młodej" i na kilkanaście dni przed ceremonią wysyłam PM linka, żeby sobie poczytali
    Podzieliłbyś się może zamiast się chwalić
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Ja im zawsze powtarzam by nie pozowali mi do obiektywu (czyt. nie patrzyli na mnie jeśli mnie wypatrzą) a resztą zajmuję się sam... bez flasha człowiek jest dużo mniej widoczny nawet z 198cm wzrostu... wolę naturalność chwycić w jakiś ciekawy sposób niż namawiać by kroili tort w taki a nie inny sposób... ale każdy fotografuje jak uważa.
    Ostatnio edytowane przez Anar ; 31-03-2015 o 15:00
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów