Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Roundflash jako przenośny soft?

Potrzebuję zaopatrzyć się z softbox pod Sabine. Są klasyczne kwadraciaki, miałem 2 sztuki i nie mam dobrych wspomnień - słaba trwałość.
    Potrzebuję do sesji we wnętrzach, gdzie lampa 600 Ws to za dużo, a parasolka za bardzo sieje światłem.
    Myślę o roundflash, ale nie dish, a o ringu.
    Czy ktoś z Was używa tak tego modyfikatora, jako osobny softbox?
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

używa
    przykłady ostatniej sesji TUTAJ

mój to chińczyk z aliexpress
    trochę inna konstrukcja (bez pentagramu ze sznurków w środku, ale są i takie)

mają tez składane dishe w tej samej wielkości, ale nie można ich już użyć jako ringa

Domyślnie

Jacek, ładna sesja. Możesz pokazać jak masz zamontowany roundflash na tyczce?

Domyślnie

opisywałem to już w poście o oryginalnym roundflashu
    trzeba przyszyć pętlę, żeby się trzymał przy statywie, zwłaszcza po kątem (w pionie nie robi, grawitacja dopomoże)

Domyślnie

Zamówiłem oryginał, jak się sprawdzi, domowie i disha

Domyślnie

z ringiem na wprost tez jest przyjemnie
    u mojej Pauliny na BLOGU jest kilka fot z ringiem

Domyślnie

tak baj-de-łej, to konieczność przyszycia tej pętelki z gumy wynika z tego, że mój chiński roundflash różni się konstrukcją od oryginalnego
    otwór w oryginalnym ma pentagram ze sznurków, które zaciska się wokół obiektywu, dodając stabilności ringowi na aparacie
    mój chińczyk nie ma tych sznurków, tylko ma jakąś śmieszną gumę od gaci wokół otworu
    w tym roundflashu ze sznurkami można byłoby statyw przeciągnąć pod sznurami i je zacisnąć to by wszystko ustabilizowało (tak myślę)
    ale... są też chińczyki ze sznurkami akurat ten którego ja trafiłem na znalezionej ofercie był inny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_wozniak Zobacz posta
    ale... są też chińczyki ze sznurkami akurat ten którego ja trafiłem na znalezionej ofercie był inny
    Ja natknąłem się na niego kilka minut po tym jak wsadziłem do koszyka i zapłaciłem za ten, który Ty masz (pisałem o tym u Ciebie na blogu). Różnica żadna była w cenie bo chyba 11$ ale już było po ptokach

Absolutnie nie żałuję jednak decyzji bo równo za 112zł będzie na testy. Jak się sprawdzi to wezmę ze sznurkami a ten oddam swojej pani do pstryków.

Jacku do Ciebie jeszcze pytanie. Czy oprócz portretów bawiłeś się tym może w świecenie jedzenia lub "makro"? Czy tylko portrety?
    D7100 + S16-35 1.8

Domyślnie

Domykając wątek dodam, że tak spodobała mi się praca z Roundflashem, że domówiłem sobie jeszcze wersję dish.
    Zgrabne, przenośne, miękkie światełko.
    Polecam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów