Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: VW Polo

Domyślnie VW Polo

Proszę o konstruktywną krytykę.

1.

2.

3.

4.

5.

EDIT brak zdjęć na filckr
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-07-2020 o 21:29 Powód: brak zdjęć z flickr

Domyślnie

kurcze, wrzucasz całkiem udany secik z motorkami, a później takie coś... Nie wpadłbym nigdy, że jedna osoba może zrobic tak różne zdjęcia.
    Przepraszam za szczerość, ale zdjęcia z VW to kompletna klapa i to we wszystkim:
    1. takie kadry jak 1 i 3 mają sens, o ile są symetryczne. Tu brakuje troszeczkę i to psuje cały efekt.
    2. albo ciemno, albo przepały
    3. tło z obdartym garażem "piękne" inaczej
    4. auto widać tylko na fotce nr 3
    5. kadrowania nie ma. Wygląda jakby przypadek decydował o naciśnięciu spustu migawki. Absolutny brak kompozycji, wszędzie, np:
    na ostatnim zdjęciu: przepał na niebie, czarno u dołu, odrapana ściana z boku, krzywe, przeostrzone i nie wiadomo, co autor chciał pokazać.

Na pocieszenie powiem, że ładne Polo. Pewnie wersja Highline

Proponuję nieco się dokształcić i podejść do tematu ponownie.
    Jeszcze raz przepraszam za "zjechanie" zdjęć, bo wiem, że czasem to bywa bolesne, ale w końcu wychodzi na dobre

EDIT:
    https://www.flickr.com/photos/baart1...57650855979502
    to mi się podoba

Domyślnie

Dzięki wielkie za krytykę.

Szczerze mówiąc były to testy z fotografowaniem przy użyciu softboxa. Nie wrzuciłem wszystkich zdjęć z setu, pewnie stąd ten harmider.

Skupiłem się na detalu i nieco innym sposobem kadrowania.
    Brak symetrii - dobre oko to kara za brak wysięgnika. gdybym zrobił zdjęcia na wprost w kadrze widać było by statyw.

Co do ogólnego wyglądu chciałem osiągnąć coś w stylu Tima Wallace`a (http://www.ambientlife.co.uk/gallery_204992.html) , a to była moja pierwsza próba z nowym sprzętem Profoto (polecam).
    Ostatnio edytowane przez Baart1980 ; 17-03-2015 o 10:45

Uprawnienia umieszczania postów