Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Żądza
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    Żądza
    Nie prawda, bo to przez tuska, więc od Rządu.

Sowciu, świetnie to złapałeś, bardzo mi się wszystkie podobają a dwójka najlepsza
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Nie prawda, bo to przez tuska, więc od Rządu.

Sowciu, świetnie to złapałeś, bardzo mi się wszystkie podobają a dwójka najlepsza
    nieprawda
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Prawdziwy Bóg tego wyjątkowego narodu.
    Dobre
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

Już wiem gdzie są pieniądze za las
    Sowart dobra robota. Wszystkie dobre, ale 1 najlepsza. Szacunek.

Domyślnie

Ciekawiło mnie dlaczego Leżajsk. Znalazłem, może kogoś zainteresuje.

"Elimelech z Leżajska wyróżniał się specyficznym podejściem do reguł religii i osoby samego cadyka. Głosił, że cadyk winien żyć jak wszyscy ludzie grzeszni, a nawet świadomie dopuszczać się grzechu, aby móc wstąpić w duszę grzesznika i oczyścić go z winy (...) Cadyk Elimelech z Leżajska umarł pod koniec zimy 1786 roku, 21 Adara, 6 miesiąca w kalendarzu żydowskim. Według kalendarza katolickiego wypada ten dzień na początku marca. Rocznica śmierci już ponad dwieście lat przywołuje chasydów z całego świata do Leżajska. Kult tego miejsca, moc cudów czynionych za sprawą cadyka nawet po jego śmierci sprawiły, że właśnie teraz, na początku dwudziestego pierwszego wieku, grób Elimelecha jest niemalże obowiązkowym miejscem pielgrzymki już nie tylko chasydów, ale każdego Żyda."
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Ooo, dobrze przemyślałeś temat i wyłapałeś świetne momenty.

Po im tyle w tych dniach, w tym miejscu tych jedno dolarówek (i nie tylko)?
    brak

Domyślnie

Co oni tam robią z tymi pieniędzmi? Na groby kładą kamyki a w Polsce płaci się złotówkami (choć pewnie w Leżajsku bez oporu przyjmują dolary). Jakiś handel między sobą uskuteczniają?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    Co oni tam robią z tymi pieniędzmi? Na groby kładą kamyki a w Polsce płaci się złotówkami (choć pewnie w Leżajsku bez oporu przyjmują dolary). Jakiś handel między sobą uskuteczniają?
    Tam co drugi to kantor, więc wymieniają
    sprzęt: fotografuję sercem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów