jeśli miałbym się czepiać Epsona, to może za: stosunkowo wolny transfer z karty (ale on nie tylko zgrywa, ale i sprawdza, czy pliki na dysku są identyczne z tymi na karcie) i może bateria mogłaby być ciut lepsza - starcza na zgranie ok.6x1GB + 4x256MB.
Jeśli chodzi o kiepski widok NEF - to zazwyczaj pstrykam RAW+JPG, więc nie przeszkadza mi to za bardzo... A transfer USB zawsze wydawał mi się szybki (w przeciwieństwie do wspomnianej komunikacji z kartą) - na Epsonie trzymam czasem filmy i bez problemu je oglądam na komputerze podłączonym USB2.0.
Acha - raczej nie należy nastawiać się na Epsonie na oglądanie divx. Podobnie z MP3 - słuchać się da, ale np. playlisty już nie zrobi... Reklamowany jest jako multimedialny kombajn, ale to przesada. Bo główne zadanie P-2000 to magazynowanie + podgląd zdjęć. I to robi świetnie.
A, ma jeszcze jedną wadę - Epson nie dorósł do sukcesu rynkowego P-2000 (wspartego nagrodą TIPA itp) i od dawna nie można go znależć na półkach. Miesiąc temu dopytywałem się w Adoramie i BH - czekali na dostawę (od 2 miesięcy).
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami