Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie wady

jeśli miałbym się czepiać Epsona, to może za: stosunkowo wolny transfer z karty (ale on nie tylko zgrywa, ale i sprawdza, czy pliki na dysku są identyczne z tymi na karcie) i może bateria mogłaby być ciut lepsza - starcza na zgranie ok.6x1GB + 4x256MB.

Jeśli chodzi o kiepski widok NEF - to zazwyczaj pstrykam RAW+JPG, więc nie przeszkadza mi to za bardzo... A transfer USB zawsze wydawał mi się szybki (w przeciwieństwie do wspomnianej komunikacji z kartą) - na Epsonie trzymam czasem filmy i bez problemu je oglądam na komputerze podłączonym USB2.0.

Acha - raczej nie należy nastawiać się na Epsonie na oglądanie divx. Podobnie z MP3 - słuchać się da, ale np. playlisty już nie zrobi... Reklamowany jest jako multimedialny kombajn, ale to przesada. Bo główne zadanie P-2000 to magazynowanie + podgląd zdjęć. I to robi świetnie.

A, ma jeszcze jedną wadę - Epson nie dorósł do sukcesu rynkowego P-2000 (wspartego nagrodą TIPA itp) i od dawna nie można go znależć na półkach. Miesiąc temu dopytywałem się w Adoramie i BH - czekali na dostawę (od 2 miesięcy).

Domyślnie

Na ebayu w dojczlandzie da dwie sztuki, ale cena ok 470 euro mysle, ze juz lepiej kupic sobie laptopa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saint
    Na ebayu w dojczlandzie da dwie sztuki, ale cena ok 470 euro mysle, ze juz lepiej kupic sobie laptopa
    Masz rację, to dość drogir urządzenie. Tyle tylko, że jak się wybierasz w teren, to każdy gram ważny i wielkość również. A tu każdy laptop odpadnie.
    Piotr

Domyślnie

polecam iriver 340 - urzadzenie dzialajace na poodbnej zasadzie, z tym to takze polaczenie ipoda z bankiem danych , dostpne weresje 20 i 40 giga. 40 giga na allegor kosztuje do 1800zl . poza tym iriver ma genialny sound, wiec mozna to traktowac jako mp3 player, radio itp ...pozdrawiam
    Nikon: D810, D90
    Nikkor: 70-200VR 2.8, 18-200VR, 70-300VR, 50 1.8, 12-24 4.0, 14-24 2.8

Domyślnie

generalnie PREZESIE iriver to marka zajmująca się dźwiękiem, a że 340 ma duży dysk i można na nią zgrywać całą masę istotnych rzeczy... wiem, bo sam mam iRiver'a, coprawda innego ale mam
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

oczywiscie wiem o tym , tez mam irivera, od dluzszego szukalem urzadzenia ktore laczylo by ipoda z duzym dyskiem i mozliwoscia bezposrfedniego zrzucania fot z aparatu. no i iriver byl pierwszy, a cena i parametry sa nieporownywalnie lepsze do nikonowskich w wg mojej opinii
    Nikon: D810, D90
    Nikkor: 70-200VR 2.8, 18-200VR, 70-300VR, 50 1.8, 12-24 4.0, 14-24 2.8

Domyślnie Re: NIKON COOLWALKER MSV-01

Cytat Zamieszczone przez admin
    f. AV i podczerwień - żałuję iż dostarczony nam Coolwalker nie posiadał oryginalnego okablowania do transmisji AV co uniemożliwiło mi przetestowanie tej niewątpliwie ciekawej funkcji. Instrukcja pozwala sądzic iż ekran telewizora stanie się kopią ekranu LCD.
    Hmmm trochę dziwne ze firma dostarcza urządzenie niekompletne do testów. Ale czytajc inny wątek dobre i to. Czy okablowanie do transmisji AV nie powinno być zgodne z tym np. z D70. Trochę dziwne by było gdyby producent uskuteczniał różne standarty.
    To że jakość oferownego podgądu nie zachwyca, jeszcze bardziej zastanawia mnie jak wyglądałby podgląd na TV. Bo jeżeli tak jak z D70, to raczę już się nie dziwię dlaczego brakowało kabla
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Niestety interface nie jest jednolity Krzysiaczku. Gniazda AV w Coolwalkerze i w D70 sa z innej bajki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Niestety interface nie jest jednolity Krzysiaczku. Gniazda AV w Coolwalkerze i w D70 sa z innej bajki.
    Dla mnie to kolejny minus, choć niekoniecznie Coolwakera.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Witam na forum.
    Postanowilem odświeżyć wątek, gdyż w sklepie FOTO IT pojawiły się Coolwalkery w cenie 999 zł. Właśnie cieszę się nowym nabytkiem . Myślę, ze w tej cenie jest to jeden z lepszych Data Banków.
    D300, D70, N18-70, N70-300G, N80-400VR, S50/2.8 MACRO, S10-20/4-5.6, SB600
    http://www.fotoprzyroda.pl/
    Michał Vogelgesang

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów