Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rpromin Zobacz posta
    Widze że traktujesz sie jako wyrocznie tutaj w wielu tematach, prawdziwy omnibus (zerknąlem troche na inne Twoje wypowiedzi)

Nie chciałem się*z tobą*licytować, ale właśnie mi uświadomiłeś że straciłem kilka lat swojego życia na pracy która nie istnieje. Tak jestem programistą Androida i tak w swojej karierze zawodowej modyfikowałem kod źródłowy androida i uwaga miedzy innymi pod konkretnego operatora, dużego operatora do konkretnego produktu.

Może trudno to sobie wyobrazić ale są na tym świecie ludzie inni niż Ty którzy robią takie rzeczy.

Masz nawet kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, pisałem o tym że operatorzy zamawiają pewne rzeczy nie że robią to operatorzy, producent przygotowuje dla niech gotowy produkt w konkretnym wariancie.

Ale pewnie Ty wiesz najlepiej co ludzie robią bo przecież nainstalowałeś sie tego na milionie urządzeń, zabawny jesteś*naprawdę.

Dalsza dyskusja z Toba nie ma sensu.
    Masz rację. Dalsza dyskusja, na temat, który najwyraźniej zupełnie mieszasz, nie ma sensu.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

A propos "radia" w Androidzie - to niestety "obrandowanie" przez operatora ma wpływ na jego działanie. Prosty przykład. Telefon Samsunga z obsługą LTE. Telefon bez simlocka, Android z "brandem" Plus PL. Po włożeniu do telefonu SIM Plusa lub Play - jest dostępne LTE. Po włożeniu do telefonu SIM z Orange - LTE niedostępne. Wszystkie SIM obsługują LTE. Więc nie jest prawdą, że "obrandowanie" nie ma wpływu na działanie radia w Androidzie.

Domyślnie

Oczywiście, że operatorzy dostosowują niektóre parametry toru radiowego pod swoją sieć. Przykład z LTE, który podałeś jest właśnie takim dostosowaniem pod swoją sieć. Telefony bez brandu działają na ustawieniach standardowych zgodnych ze specyfikacją GSM, natomiast operatorzy mogą (i to robią) ustawiać np. priorytety w wyborze kanałów radiowych, itp., itd.

Inny przykład: LG L65 brand Polkomtel - sygnał na wyświetlaczu full, wgranie softu bez brandu (ta sama karta sim, dokładnie ta sama lokalizacja) - sygnał dwie kreseczki niższy.

Ale skoro kolega @GonzoG twierdzi że nie, to niech tak zostanie.
    Ostatnio edytowane przez rb_zg ; 20-03-2015 o 09:28
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dosyć ciekawa sytuacja jest z Adroidem brandowanym przez producenta konkretnego sprzętu nie tylko operatora, a szczególnie dotyczy to chińskich tabletów np. Lenovo, gdzie sprzęt z modemem LTE ma zablokowaną opcję połączeń głosowych (dotyczy sprzętu dostępnego w EU), i by uruchomić tę funkcjonalność trzeba implementować specjalne wersje systemu.

Co interesujące dla bieżącej dyskusji, po takiej operacji jest konieczność ustawienia poprawnego regionu, co związane jest z podstawieniem konkretnych wartości sieciowych, bo inaczej można o obsłudze LTE w ogóle zapomnieć.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 20-03-2015 o 11:57
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Z tym że należy pamiętać, że w Polsce jeszcze żaden operator nie oferuje VoLTE. W momencie połączenia głosowego każdy telefon z LTE przełącza się na max. 3G.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów