Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Frankfurt am Main II

Ostatnio edytowane przez sufenta ; 11-03-2015 o 14:00
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Witaj! Pamiętasz zdjęcie zatytułowane 'Frankfurt, Westhafen' i jaką obróbkę proponowałem do niego? Jak pamiętasz, to tu proponuję podobną: więcej blasku na miasto, a niebo bardziej nocne. Zrobiłem sobie tak dla zabawy i u mnie dużo pomogło.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Ok. Problemem jest, ze zdjecie jest duzo mniej ostre niz na na flickr- jak moglbym taki link wkleic jak w twojej "stopce"- "zainteresowani" (sam sie z tego smieje) mogliby "prawie oryginal" obejrzec- po uploadzie na flickr zdjecia sa duzo mniej ostre niz w komputerze- zdjecie powyzsze jest jedynie cieniem tego, co na flickr, co jest cieniem tego co naprawde zostalo zrobione. Bylem i tym razem w Westhafen i kolejny raz wrocilem z niczym- kiedy oni, do cholery, do domow wracaja? Ciemno jak w czasie alianckich nalotow...
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 11-03-2015 o 14:55
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    po uploadzie na flickr zdjecia sa duzo mniej ostre niz w komputerze- zdjecie powyzsze jest jedynie cieniem tego, co na flickr, co jest cieniem tego co naprawde zostalo zrobione.
    Chwilunia! To niedobrze, że w jednym miejscu masz zdjęcia mniej ostre niż w innym, bo to oznacza, że nie Ty nad tym panujesz, tylko jakiś program panuje nad Twoimi produkcjami. Niedobrze powiadam...

Zamiast robić tak, żeby raz było dobrze tu, a raz tam - zrób tak, zeby było dobrze wszędzie! To znaczy sam ostrz sobie pod odpowiednie medium, i wtedy nie będziesz miał tutaj cienia tego, ca masz na flikrze. I przypominam Ci, ze zdjęćie nei ma być cieniem tego, co - jak piszesz - naprawdę zostało zrobione, tylko mam być od tego jeszcze lepsze!

PS
    A w poprzednim poście nei chodziło mi o ostrość...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Z jakiego miejsca został wykonany ten kadr ?

Domyślnie

Tez mnie to martwi, ale opisales jedynie innymi slowami problem, z ktorym nie moge sobie poradzic- zdjecie w PS ostre, ze az oczy bola a na flickr jedynie, naja... ostre. O 500px nawet nie wspominam, bo tam po uploadzie jeszcze halo (o ile to dobre polskie slowo) sie pojawia. P.S. wiem, ze nie chodzilo o ostrosc- glowny temat potwierdzilem "OK" barwy i jasnosc (ktore bede wieczorem zmienial) to kwestia gustu (lub jego braku) ale ostrosc (lub jej brak) jest juz problemem bardziej obiektywnym.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 11-03-2015 o 15:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcom Zobacz posta
    Z jakiego miejsca został wykonany ten kadr ?
    Main Plaza- sluszne pytanie, bo kadr jest dosc niezwykly (jak na F)- musisz wczesniej zadzwonic i 30 euronen przygotowac (gotowka, ec lub kreditkarte)
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 11-03-2015 o 15:25

Domyślnie

Sufenta kusisz tym Frankfurtem , już truje mojej drugiej połówce , czy nie chce odwiedzić swojej koleżanki .

Zrób jak pisze 2pompony, dodaj blasku na miasto , powinno dużo zyskać to zdjęcie .
    Ostatnio edytowane przez bajcom ; 11-03-2015 o 15:31

Domyślnie

postaram sie, ale dopiero po 18ej. po 18 podam ci tez pare spotow

Domyślnie

ok-jestem idiota i nie potrafie w taki sposob zdjecia wkleic, zeby bylo ostre (na flickr, natomiast, poprawa) @bajcom. co do spotow: musisz sie zdecydowac co chcesz w czasie blue hour fotografowac- czasu masz niewiele- main palaza daje ci mozliwosc, za juz wspomniane 30 euro, takiego, np, kadru- jak sam widzisz city ma juz granicznie mala wielkosc- mysle, ze 70 (tele) lub 85mm bylyby duzo lepsze. Nastepnym razem mam zamiar 85 w pionie ustawic i panorame wykonac. Bezposrednio przy Main Plaza masz Flößerbrücke- praktycznie te same dlugosci obiektywu i, co jest duzym ulatwieniem, ruch jednokierunkowy z powodu Umbau. Jesli pozostalbys na lewym brzegu Main to po ok.2 km mialbys po prawej ladnie oswietlona elektrownie (nie jest potrzebna blue hour- mozesz czarna noca ladne zdjecie wykonac). Co pareset metrow masz most. W samym miescie masz platforme widokowa w Galeria Kaufhof (restauracja na ostatnim pietrze) a jesli lubisz abstrakcyjna architekture obok masz MyZeil- nie mozesz uzywac statywu bez pozwolenia. Bardzo ladne zdjecia mozesz w Museum für Moderne Kunst wykonac- takze bez statywu.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 11-03-2015 o 20:50

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów