Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Sigma 85 EX DG firmware

Czy ktoś posyłał sigmę 85 1.4 EX DG do aktualizacji firmware? Jest z nią problem na D750 w trybie LV. Po prostu nie ostrzy automatycznie w tym trybie. Doszukałem się na sieci teorii, że wgranie nowego firmware pomoże. Ciekaw jestem informacji, jak serwis sigmy obsługuje takie zgłoszenia, ile dni to może potrwać. No i czy rzeczywiście firmware pomoże
    Odpowiedź infolinii "7-14 dni roboczych" jest jak dla mnie odpowiedzią sztampową i niewiele wnosi.
    Z góry dzięki.
    D750 D780 Z6_III S24-105 S135 S70-200 S150-600 SB-910 QR360 Ig

Domyślnie

Dopóki nie wyślesz, to się nie dowiesz... Mam Sigmę 30/1.4 i nie ostrzyła w LV z D7000... jest jeszcze na gwarancji... w Sigma Pro-Centrum (Warszawa) powiedzieli, że nie ma problemu, wgrają nowy f/w i będzie ok. Po tygodniu czekania okazało się, że d.... blada... nie ostrzył nadal... skończyło się na wymianie szkła na nowszą serię (niestety nie A )
    Pomijając odpowiedzi sztampowe, może wyślij im numer seryjny i zadaj Gdyni konkretne zapytanie.
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

U mnie ten sam problem z d750+sigma 85/1,4 ;/ daj znać czy robiłeś aktualizację softu w sigmie i czy działa po?
    nie pomoże sprzętu kupa jak fotograf (_!_)

Domyślnie

Można samodzielnie zrobić aktualizację softu:
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/sigma-...wow-nikon.html

ja kupiłem Sigmę 50 mm 1,4 ART i był już nowy soft (tzn. ostrzy na LV), choć aparat (podczas robienia zdjęć na LV) wydaje bardzo dziwne dźwięki:
    https://www.dropbox.com/s/7jzbfrt2qh...s_004.m4a?dl=0
    "Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams

Domyślnie

wesji autora watku chyba nie zaktualizujesz dockiem.

Domyślnie

"wesji autora"? nie bardzo rozumiem Twój post. Brak ostrzenia w LV to kwestia starego firmware. Nie trzeba wysyłać do Gdyni, tylko można w domu samodzielnie wgrać nowy soft. Tylko tyle miałem do powiedzenia.
    "Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams

Domyślnie

wersji autora czyli wersji obiektywu "EX DG" czyli nie wersji A lub C lub S. wydaje mi sie ze tylko te ostatnie sa zgodne z dockiem

Domyślnie

USB dock jest tylko do nowych Sigm - A, C i S.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joterem Zobacz posta
    USB dock jest tylko do nowych Sigm - A, C i S.
    Zgadza sie. Trochę brakło mi tego przy rozmowie z "techniczną infolinią". Pani zakręciła się wokół arcyważnego tematu, że aby cokolwiek móc powiedzieć, muszę przesłać obiektyw do nich. Nie pytała o wersję szkła. Rozumiem, że obiektyw serii Art też trzeba najpierw przesłać do serwisu, aby dowiedzieć się, że można wgrać firmware z USB docka.

Oczywiście się czepiam.

Co do wysyłania szkła, na razie nie widze okienka, aby pozbywac się aparatu na 2 tygodnie (zakładam taki realny termin). Więc chyba pozostaje czekać na jesień i męczyć się w LV na manualu (i ostrzyć na brzytwę, czego nie da AF). Ok, pożyjemy zobaczymy. Jak bym miał jakieś nowiny, wpiszę tutaj.

p.s. dziękuję za liczny odzew, już nie liczyłem na to (dzisiaj patrzę i zaskoczenie).
    Ostatnio edytowane przez apaw ; 17-03-2015 o 12:38
    D750 D780 Z6_III S24-105 S135 S70-200 S150-600 SB-910 QR360 Ig

Domyślnie

A czemu chcesz wysyłać aparat ?? Do wgrania f/w tylko szkło... chyba, że chcesz af kalibrować pod puchę ??
    Moją 30-tkę trzymali 9 dni (we wtorek wieczorem dostarczona, w czwartek odebrana).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów