Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Medycznie

Domyślnie

Hehe W UK u każdego dentysty RTG wisi tuż obok fotela - wygodniej zrobić zdjęcia paszczęki, gdy pacjent dogorywa na leżance
    Gabinety są małe - to fakt, a ich wysokość dodatkowo zmniejszyły podwieszane sufity. Klinika mieści się w małej, 3 piętrowej kamieniczce z masakrycznie wąską klatką schodową, ale odbiór wszystkich spec-służb przeszła i 13 marca w piątek (!) oficjalnie się otwiera

Największe pomieszczenie (recepcja) wygląda tak:

Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

EDIT: w moim poscie z godz. 0650 uzylem slowa "perspektywa" (obcinac perspektywy?) zamiast "panorama" (te mozna po polaczeniu przyciac).
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 08-03-2015 o 10:00
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Londyn/Lubin

Domyślnie

SerU, doświetlałeś czymś te zdjęcia ? Czy wszystko na zastanym ?
    Na drugim zdjęciu recepcji widać że prostowałeś "do ściany"(tej kolorowej) przez co telewizor i lampy na suficie mają trochę śmieszny kształt ...uroki szerokiego
    Ostatnio edytowane przez matys.ldn ; 08-03-2015 o 16:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys.ldn Zobacz posta
    SerU, doświetlałeś czymś te zdjęcia ? Czy wszystko na zastanym ?
    Niektóre minimalnie doświetlałem lampami na 1/32 lub 1/16 mocy, ale w większości zastane, bo ilość cieni po dopalaniu przyprawiała o zawrót głowy. Widać to na 5, gdzie jedna lampa stała za biurkiem, a druga po prawej stronie kadru (cień od klimatyzatora na suficie). U dentystów do doświetlenia foteli używałem lamp, które służą do świecenia pacjentom w twarz

Cytat Zamieszczone przez matys.ldn Zobacz posta
    Na drugim zdjęciu recepcji widać że prostowałeś "do ściany"(tej kolorowej) przez co telewizor i lampy na suficie mają trochę śmieszny kształt ...uroki szerokiego
    ...bo co pionowe ma być pionowe, a co poziome ma być poziome - reszta to efekt perspektywy Jako ciekawostkę dodam, że całą recepcję robiłem 5D MKIII, bo był do niego 16-35, a te 2 milimetry w tym pomieszczeniu zrobiły różnicę (ja mam 18-35).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    U dentystów do doświetlenia foteli używałem lamp, które służą do świecenia pacjentom w twarz
    Bardzo dobra decyzja. Te lampy są praktycznie bezcieniowe. Trudno jest ją zasłonić dłonią
    Fuji

Domyślnie

SerU fajnie, że wrzuciłeś zdjęcia z wnętrz, bo takich tu jak na lekarstwo, a tak przynajmniej można podyskutować i dowiedzieć się czegoś nowego. Jeżeli chodzi o mnie wszystko fajnie wygląda i na pewno zdjęcia zostaną dobrze przyjęte. Dla mnie zdjęcie nr 7 trochę odstaje. Przeszkadzają mi w nim drobiazgi. Drobiazgi które pojawiają się w kadrze, a mianowicie: lampa z prawej strony, a z lewej kawałek jakiejś szafki i ten nieszczęsny kabel. Pozostałe zdjęcia są dla mnie fajnie pozamykane kadrowo, a jak coś jest ucięte to w sposób nie rzucający się w oczy(no może jeszcze faktycznie w tej 6 jest coś nie tak, ale o tym było wyżej). Natomiast na 7 wygląda tak jakbyś zapomniał "posprzątać" na zdjęciu. Ogólnie zdjęcia fajne. Dużo musiałeś zdjęć zrobić, żeby opstrykać gabinet???? W sensie w porównaniu do tego co oddasz.

Domyślnie

7 została przestrzelona jeszcze raz i kabelelek wymazany w PP, więc jest OK

Jeśli chodzi o ilość zdjęć wnętrz, to zrobiłem w półtora dnia około 300, klient dostał dokładnie 109, 20 umieścił już na swoim profilu FB - jak ktoś zainteresowany, to -KLIK- (nie trzeba mieć konta na FB). Tylko błagam - bądźcie dorośli i nie róbcie boruty komentując tam zdjęcia, bo będzie siara, a zapowiada mi się dobra współpraca z właścicielami Reszta zdjęć pewnie będzie czekać w zapasie, pójdzie do druku folderów, na www itp.

Domyślnie

To są całkiem dobre zdjęcia. Zwłaszcza jeśli to faktycznie Twój początek z tym tematem. Nie widzę tu "braku szerokości" a i kadry są dla mnie OK - wyglądają na ładnie wyprostowane, dobrze poradziłeś sobie z balansem bieli pomiędzy światłem za oknami oraz oświetleniem sztucznym. Mam tylko jedną wątpliwość co do obróbki - zdjęcia wyglądają trochę jak wizualizacje - głównie pierwsze 1-5. Tak jakby za dużo "clarity" lub kontrastu. Z jednej strony to może być zaleta, ale sam spotkałem się z wątpliwościami co do niektórych swoich zdjęć (pewnie dlatego zwracam na to uwagę . A tak poza tym - 109 gotowych zdjęć? To bardzo, bardzo dużo. Tyle klient zamówił czy to trochę po znajomości?
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trudnoonazwe Zobacz posta
    A tak poza tym - 109 gotowych zdjęć? To bardzo, bardzo dużo. Tyle klient zamówił czy to trochę po znajomości?
    Dzięki za wizytę i komentarz Jeśli chodzi o ilość zdjęć, to wyszło tego tyle, bo samych gabinetów było 9, do tego recepcja, pokój lekarzy, klatka schodowa, poczekalnie, toalety, budynek z zewnątrz, trochę sprzętu i zdjęć reklamowo-gadżetowych, więc się uzbierało

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów