Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

LR wysypał się sam nic nie zmieniałem jak zainstalowałem tak chodził bez problemu przez 2 miechy.
    Generalnie wynik jest taki że komp wylądował w serwisie diagnoza prawdopodobnie dysk padł bo pojawiały mi sie niebieskie ekrany czasem z błędami więc postanowiłem zresetować system niestety po dojściu do 60 % wystąpił błąd i *** ani zainstalować na nowo wina ani uruchomić starego a na drugiej partycji miałem cały dorobek !!! obym go nie stracił <fuck> nie słuchałem mentorów i wszystko wrzuciłem do jednego wora.
    Teraz wiem jedno trzeba zainwestować w apple mac os jeśli robisz zdjęcia i je obrabiasz bo mam już dość wina ciągle problemy formaty instalacje na nowo !!!! Kolega ma lapa apple 5 lat i przez ten okres jeden format zero wirusów i problemów !!! Tera 2 tyg bez kompa i musze korzystać z uprzejmości rodziców.
    D300s, Nikkor 85 1.8 G, Phottix Mitros

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuyaszek Zobacz posta
    na drugiej partycji miałem cały dorobek !!! obym go nie stracił <fuck> nie słuchałem mentorów i wszystko wrzuciłem do jednego wora.
    Bo szkoda było 300 zł na zewnętrzny dysk na backup

Teraz wiem jedno trzeba zainwestować w apple mac os jeśli robisz zdjęcia i je obrabiasz bo mam już dość wina ciągle problemy formaty instalacje na nowo !!!! Kolega ma lapa apple 5 lat i przez ten okres jeden format zero wirusów i problemów !!! Tera 2 tyg bez kompa i musze korzystać z uprzejmości rodziców.
    A to w komputerach Apple dyski nie mogą się zepsuć?

Apple to dzisiaj dokładnie taki sam PCet jest te, że Windowsem i droższy. A gadanie o jakości i stabilności Apple to obecnie zwykła mitologia.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 07-03-2015 o 12:35
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

LR wysypał się sam nic nie zmieniałem jak zainstalowałem tak chodził bez problemu przez 2 miechy.
    Generalnie wynik jest taki że komp wylądował w serwisie diagnoza prawdopodobnie dysk padł bo pojawiały mi sie niebieskie ekrany czasem z błędami więc postanowiłem zresetować system niestety po dojściu do 60 % wystąpił błąd i *** ani zainstalować na nowo wina ani uruchomić starego a na drugiej partycji miałem cały dorobek !!! obym go nie stracił <fuck> nie słuchałem mentorów i wszystko wrzuciłem do jednego wora.
    Witam.

Psioczenie na Windows chyba jest nie na miejscu, raczej bym pomstował na własną niefrasobliwość.

Ja wyciągając wnioski NIE TYLKO z CUDZYCH błędów mam od dawna 3 HDD w swoim komputerze (z czego 2 w mirrorze). Najcenniejsze dane co jakiś czas dodatkowo kopiuję na zewnętrzny dysk (na wypadek np. uderzenia pioruna w komputer ).

A tak przy okazji , co to za serwis który wymienia 2 tygodnie twardy dysk w komputerze ?
    Tak operacja zajmuje 15 minut + 1 godzina, na postawienie systemu.
    Obecnie w Apple są dokładnie takie same dyski jak każdym innym pececie.

PS. Dobry serwis jest w stanie odzyskać przynajmniej część danych, tyko musza mieć odpowiednią motywację.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    np. w jednej z poniższych konfiguracji będzie dobrze?
    1) system+cache na 1 ssd @ sata3, nefy na 2 ssd @ sata3
    Pierwsza opcja jest najlepsza.

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Ja wyciągając wnioski NIE TYLKO z CUDZYCH błędów mam od dawna 3 HDD w swoim komputerze (z czego 2 w mirrorze). Najcenniejsze dane co jakiś czas dodatkowo kopiuję na zewnętrzny dysk (na wypadek np. uderzenia pioruna w komputer ).
    Ja mam w sumie 5 i 2 zewnętrzne na kopie.

Naprawdę dziwi to, że dzisiaj przy cenie dysku twardego rzędu 200 zł ludzie nadal trzymają zdjęcia na jednym dysku w kompie a później płaczą po pierwszej awarii kompa.

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    PS. Dobry serwis jest w stanie odzyskać przynajmniej część danych, tyko musza mieć odpowiednią motywację.
    Czytaj $$$$
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Uprawnienia umieszczania postów