Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Yongnuo Speedlite YN-568EX II + D5300

Witam
    Wiem, że podobny temat był poruszany bardzo niedawno ale jako laik mam pytanie . Chciałbym zakupić wspomnianą lampę do mojego Nikona d5300. Całkowicie nie znam się na tych wszystkich danych umieszczonych przez producenta. Zależy mi na HSS. Moje pytanie jest następujące, czy ta lampa jest w pełni kompatybilna z moim aparatem?
    Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
    Łukasz

Domyślnie

Nie znasz się na parametrach a chcesz ją kupić? Więc na podstawie czego ją wytypowałeś?
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Cena i bezprzewodowość. Potrzebuje robić foty rybą i mieć światło z góry. I też trochę popytałem oczywiście.

Domyślnie

Tak myślałem, że cena była kluczowym czynnikiem. Bezprzewodowość...jak to rozumieć? Masz na myśli fotocele?
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiek-1984 Zobacz posta
    Witam
    Wiem, że podobny temat był poruszany bardzo niedawno ale jako laik mam pytanie .
    Skoro wiesz, że był poruszany, to czemu go nie poszukałeś ??

Chciałbym zakupić wspomnianą lampę do mojego Nikona d5300. Całkowicie nie znam się na tych wszystkich danych umieszczonych przez producenta. Zależy mi na HSS.
    To nie potrzebnie kupowałeś Nikon. Trzeba było kupić Canona, bo tylko tam jest HSS i to nie w każdym, a dopiero wyższych modelach.

W Nikonie jest auto FP. Ale nie uświadczysz tego w D5x00.

Moje pytanie jest następujące, czy ta lampa jest w pełni kompatybilna z moim aparatem?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Nie jest. Żadna Yongnuo nie jest w pełni kompatybilna - nie mają m.in. TTL-BL.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Skoro wiesz, że był poruszany, to czemu go nie poszukałeś ??

To nie potrzebnie kupowałeś Nikon. Trzeba było kupić Canona, bo tylko tam jest HSS i to nie w każdym, a dopiero wyższych modelach.

W Nikonie jest auto FP. Ale nie uświadczysz tego w D5x00.

Nie jest. Żadna Yongnuo nie jest w pełni kompatybilna - nie mają m.in. TTL-BL.
    To jak mam to rozumieć ten link, skoro piszesz, że nie ma HSS. Pytam bo cały czas się uczę i chciałbym widzieć.
    http://www.amazon.co.uk/Yongnuo-YN-5...rds=YN+568+hss

Domyślnie

To jak mam to rozumieć ten link, skoro piszesz, że nie ma HSS. Pytam bo cały czas się uczę i chciałbym widzieć.
    http://www.amazon.co.uk/Yongnuo-YN-5...rds=YN+568+hss
    Papier wszystko przyjmie.... a internet jeszcze więcej... W Nikonie NIE MA HSS, jest Auto Focal Plane High-Speed Sync.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 04-03-2015 o 19:21
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    STrzeba było kupić Canona, bo tylko tam jest HSS i to nie w każdym, a dopiero wyższych modelach.
    W jakich Canonach (odpowiednia) lampa nie może być synchronizowana z krótkimi czasami naświetlania?
    Do tej pory żyłem w błędnym przekonaniu, że to Nikon odwala takie numery w najtańszych body, a w Canonie, nawet najtańszym, działa wszystko bez ograniczeń.

Domyślnie

OK rozumiem. A więc teraz ostatnie pytanie i zabrzmię jak mega laik, którym jestem. Jaka lampę wybrać do mojego d5300, żeby robić ładne foty rybą. Rozumiem przez to bardzo szybki błysk lampy aby nie spłoszyć ryb. Druga sprawą jest położenie lampy. Musi ona być nad akwarium. Zależy mi też na technice przesyłania danych z aparatu do lamy dzięki czemu dobierany jest odpowiednia jasność błysku. Sorrki, że nie używam fachowych terminów.
    Ostatnio edytowane przez misiek-1984 ; 04-03-2015 o 19:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    W jakich Canonach (odpowiednia) lampa nie może być synchronizowana z krótkimi czasami naświetlania?
    Do tej pory żyłem w błędnym przekonaniu, że to Nikon odwala takie numery w najtańszych body, a w Canonie, nawet najtańszym, działa wszystko bez ograniczeń.
    Canon też obcina funkcje, choć HSS w Canonie, to bardziej funkcja lampy niż aparatu, ale też nie na wszystkich body działa. Nie pamiętam dokładnie, ale w którymś z 450D, 500D, 550D lampy Metza (48 i 58 AF-1) nie naświetlały całej klatki.
    Nikon

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów