Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Miałem dzisiaj bardzo podobny przypadek. Lenovo X220, więc dosyć stary komputer. Pendrive zrobiony z oryginalnej płyty (Win 7 x64). Po dojściu do partycji nie można było na nich nic zainstalować. Dysk był kasowany, MBR odtwarzany. Nic nie pomagało. Ale miałem też płytę 32bit z SP1. I z tej instalacja poszła od razu. A co najdziwniejsze, potem dało się zrobić upgrade do 64 bit. Ale nie dało się sformatować istniejącej partycji.
    Miałem to samo kilka tygodni temu i poszło bez problemu.
    W poście #13 podałem krok po kroku. Pisze tam wyraźnie aby wywalić partycję i nie więcej nie robić.
    Po restarcie program instalacyjny Windows bez problemu utworzył nową partycję
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Okazuje się, że problem jest znany w Microsofcie. Dotyczy tylko instalacji z USB. http://support.microsoft.com/kb/938984/pl

Występuje jeśli w BIOS ustawimy bootowanie z USB przed HDD. Najwidoczniej w niektórych komputerach nawet chwilowe przestawienie w F12 jest zapamiętywane.

Rozwiązania są dwa.

1. Całkowite wyczyszczenie dysku i ustawienie HDD jako pierwszego w BIOS. Startujemy bez zmiany F12. Ponieważ na HDD nie ma partycji, to BIOS sam przejdzie na USB. Wadą jest to, że Windows sam sobie podzieli dysk (i utworzy tą durną partycję startującą).

2. Startujemy normalnie i jak dojdziemy do listy partycji, zobaczymy komunikat o błędzie. Wyjmujemy pendrive i klikamy odśwież, dostajemy inny komunikat o błędzie. Wkładamy pendrive i klikamy odśwież. Teraz instalacja pójdzie dalej.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Okazuje się, że problem jest znany w Microsofcie. Dotyczy tylko instalacji z USB. http://support.microsoft.com/kb/938984/pl

Występuje jeśli w BIOS ustawimy bootowanie z USB przed HDD. Najwidoczniej w niektórych komputerach nawet chwilowe przestawienie w F12 jest zapamiętywane.

Rozwiązania są dwa.

1. Całkowite wyczyszczenie dysku i ustawienie HDD jako pierwszego w BIOS. Startujemy bez zmiany F12. Ponieważ na HDD nie ma partycji, to BIOS sam przejdzie na USB. Wadą jest to, że Windows sam sobie podzieli dysk (i utworzy tą durną partycję startującą).

2. Startujemy normalnie i jak dojdziemy do listy partycji, zobaczymy komunikat o błędzie. Wyjmujemy pendrive i klikamy odśwież, dostajemy inny komunikat o błędzie. Wkładamy pendrive i klikamy odśwież. Teraz instalacja pójdzie dalej.

Dzięki ale niestety nie przeszło nic z tych 2. prób :/
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów