Szukaj
Widzę, że długo nikt nie komentuje, więc może ja coś napiszę.
Ujęcia chyba zbyt portretowe, jak na mój gust.
Oczywiście bardzo poprawne ale brakuje tego "czegoś" co charakteryzuje markę "Dark".
Jeśli już miałbym wybrać, to czwórka. Pozdrawiam
D70s + T17-50/2.8 + SB 600
Ujęcia mi się podobają, ale razi mnie ta utrata jakości. To widać...![]()
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Brawo, super!!! Doskonałe światło. Piękne kolory, skala rzuca na kolana, doskonała
jakosć.
Dochodzisz do mistrzowskiego poziomu.
Dark mam prośbę. Czy mógłbyś pokazać ten zestaw macro?
Czy to jest 100 macro, pierścienie pośrednie, czy jeszcze coś dodatkowego?
Szczególnie interesuje mnie konstrukcja (wielkość) dyfuzura do lampy- daje piekne światło.
Z góry dziękuję.
No, nie jestem tak optymistyczny co do tej serii
Zestaw wygląda tak (z moim poprzednim dyfuzorem).
A tak teraz (ale do potrzeb zdjęcia załadowałem na Nikona F2
Długość to ok. 30cm i 12cm szerokości.
Ponieważ padła mi wbudowana lampa posilam się starym Nissinem 26T na kabelku (na nim ostatni dyfuzor) i wyzwalaną błyskiem sabinką. Mam więc dwukierunkowe źródło oświetlenia, ale w pełnym manualu.
Jeszcze chcialbym zapytać o zestaw użyty przy ostatnim zdjęciu (mucha).
Czy użyłeś komplet pierścieni pośrednich + 100mm, czy jeszcze coś dodatkowego, typu soczewka itp.?
Powiększenie jest imponujące.
Jeszcze raz, co do serii makro portretów. Mnie się podobają, ponieważ są
ciekawe, fajnie kolorowe, sympatyczne, imponują mi technika fotograficzną i specyfiką
światła.
pozdrawiam.
Wszystko ladnie, wszystko pieknie.
Tylko mam jedno pytanie.
Jak Ty to robisz ze te robactwo Ci nie ucieka jak podchodzisz z takim osprzetem???????
Dodatkowo dodałem telekonwerter Kenko MC-7 x2. Niestety to głównie on odpowiada za mydlenie. Z drugiej strony skok powiększenia jest bardzo duży.
Te zdjęcia powstały podczas pamiętnych mrozów na początku maja. Generalnie w teren wyłażę tylko z wbudowaną lampą lub (jak teraz) z sabinką. Dwie lampy to już zabawa w warunkach studyjnych... choć czasem przy bardziej statycznych obiektach daje się je zastosować w terenie (ale już w dwie osoby - żona operuje lampami, ja aparatem lub vice versa).Zamieszczone przez Nemeth
Skontaktuj się z nami