Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Unhappy Problem z hostingiem

Witam, mam poważny problem z hostingiem (netmark.pl), wchodząc na swojego bloga po kilku chwilach wyskakuje taki komunikat
    " Połączenie do serwera z Państwa adresu IP 176.118.137.164 zostało czasowo zablokowane.

Blokada połączenia mogła nastąpić z następujących powodów:

- wielokrotne próby logowania do usług HTTP, CPANEL, POP, SMTP, IMAP, WEBMAIL przy użyciu nieprawidłowych danych.

- wielokrotne próby wysyłania wiadomości SPAM za pośrednictwem usług serwera.

Nazwa hosta serwera to n25.netmark.pl "

admini w odpowiedzi na problem :

Witam

" Adres IP 176.118.137.164 został zablokowany z powodu wielokrotnych prób połączenia z serwerem "www" na zamkniętych portach.
    Po godzinie blokady o godz. 3.59 blokada została zdjęta. "

Mówi mi to tyle co nic, sytuacja dzieje się od ok. dwóch dni, jest ktoś w stanie pomóc mi w tej sytuacji ?
    po godzinie blokada jest zdjęta, po czym kilka minut na blogu = ponowna blokada.

Strony stoją na wordpressach ( portfolio - blog ) i jedna na prostym php, problem najwidoczniej sprawia sam blog, gdyż inne strony nie wyrzucają takiego komunikatu.

Prosiłbym o pomoc lub chociaż nakierowanie na odpowiednie fora w których mógłbym uzyskać pomoc.
    Nikon D800 + N 50 1.8G Facebook adrianwala.art

Domyślnie

Zaloguj się do CPanel i sprawdź logi serwera - powinieneś gdzieś mieć czas i datę logowania. Wygląda mi to na próby hackowania przez FTP - za dużo nieudanych prób i zaczynają działać zabezpieczenia. Prawdopodobnie masz jakiegoś wirusa, który dokleił się do WP i/lub jakiegoś malware na kompie. Poszukaj w necie programiku AdwCleaner - pewny i skuteczny.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Już zdołałem sobie poradzić, problem tkwił w tym że motyw z którego korzystałem miał w opcjach zaznaczone przystosowanie do ekranów retina, po odhaczeniu problem zniknął ( błąd wyskakiwał tylko przy połączeniu z telefonu, sprawdzałem na kilku ) niemniej jednak dzięki za odpowiedź i pozdrawiam !
    Nikon D800 + N 50 1.8G Facebook adrianwala.art

Uprawnienia umieszczania postów