Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ruiny Loret

Smile Ruiny Loret

W ostatni czwartek wraz z grupą znajomych wybraliśmy się do ruin koscioła w miejscowości Chodel na Lubelszczyźnie. Oto kilka fotek z wypadu.

1) Ruiny są otoczone z każdej strony stawami (obok płynie rzeka Chodelka).

2) Aby dopłynąć na wysepkę pożyczyliśmy miejscową krypę pamiętającą już nieco lepsze czasy i pomagając sobie kawałkiem drąga - majestatycznie przemieszczaliśmy się w stronę celu Na zdjęciu "Marbed" z lubelskiej grupy nikona testujący zatapialność .

3) A tu już widok węwnątrz. (większa wersja http://www.obiektywni.pl/upload/real...275_551482.jpg)

Miejsce uważam dość ciekawe - na pewno lepszego wyrazu nabiera podczas chmurnego nieba lub wchodu z mgiełką Ale to może innym razem.. Wiecej info o ruinach tu: http://chodel.webpark.pl/parafia/loret.htm

Domyślnie

Bardzo ciekawe miejsce. Dzięki za obszerniejszą
    informacje. Przykre, że tak niszczeją nasze zabytki.
    Do tej łódeczki, jeszcze ze sprzętem, to balabym
    się wsiąść. Już mam jedną pamiątkową N501.8
    po kąpieli w jeziorze .
    Pozdrawiam Beata

D300, D70s, N17-55, N80-200, T100/2.8, N50/1.8, SB-800, Raynox 250,

Domyślnie

Na poczatku drogi gdy Marbed jeszcze sie nie "wystabilizowal" tez mialem spore obawy - ale jakos poszlo

Domyślnie

Kurde, extra wyjazd mieliście Ja w długi łikendzik troszku pobalowałem poza miastem i nie byłem - że tak powiem - dyspozycyjny
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyrusvirus Zobacz posta
    Kurde, extra wyjazd mieliście Ja w długi łikendzik troszku pobalowałem poza miastem i nie byłem - że tak powiem - dyspozycyjny
    My znowu po spocie pobalowalismy )) tylko kierowca bidula nie uzyl nic huuhuu

Domyślnie

biedny Marek, ale przynajmniej ma zdjęcia
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

No ba - w dodatku sobie poplywal )

Domyślnie

ciekawe miejsca, szkoda tylko, że tak daleko , dla mnie najbardziej trójeczka na 2 "Marbed" wygląda jak gondolier (gdyby nie ten plecak) w klasie ekonomicznej
    Nikon d70s, Sigma 10-20, Tamron 17-50, Nikon 50mm 1,9d, HOYA HMC SUPER UV, Sandisk II Ultra 1GB, Lexar Premium 512 MB, Lowepro Rezo 160 AW. Na początek wystarczy

Domyślnie

w plecaczku dobytek )

corrado
    Gość

Domyślnie Witam!

Mam pytnie o dostęp do ruin. Bywałem tam niejednokrotnie ale ostatni raz gdzieś pewnie przed rokiem 2000. Wtedy właściciel stawów burzył sie ostro i nie chciał wpuszczać na ten teren, dletego bardzo prosiłbym o informację czy teraz można wejść w miarę swobodnie i bez problemów. Jeszcze jedna kwestia - skąd mieliście tą krypę? Kiedyś sam właściciel mi wypożyczył taką ale to było lata świetlne temu. Byłbym bardzo wdzięczy gdybyś w wolnej chwili napisał parę słów na powyższe tematy. Z góry bardzo dziękuję!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów