Ida otrzymała Oscara w kategorii film obcojęzycznychgratuluje!!!
Szukaj
Ida otrzymała Oscara w kategorii film obcojęzycznychgratuluje!!!
https://www.facebook.com/lookandphoto trochę bloga
Kibicowałem i cieszę się, bo film tej nagrody wart.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
O super, muszę obejrzeć. Do polskich filmów jestem sceptycznie nastawiony, ale dla takiego wyróżnienia trzeba zobaczyć.
D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.
A jakie jest przesłanie filmu?
Oglądałem film. Znakomity...UB forever...i te ujęcia...i te rozterki.
Niestety estetyka filmu i zabiegi artystyczne były dla mnie drugoplanowe.
Leni Riefenstahl robiła dla Niemców ery hitlerowskiej na potrzeby propagandowe nie gorsze pod tym względem.
Dobrze, to wersja dla gimnazjalistów.![]()
Niestety nie dostali oskara za to, za co powinni - czyli za zdjęcia.
Historia jako taka do mnie nie przemówiła, ale zdjęcia i część wizualna rzeczywiście miodzio.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Zgadzam się z oceną freefly. I również uważam, że podane wyżej "przesłanie" to wersja dla gimnazjalistów. Dla mnie, ten film miał zupełnie inny wydźwięk. Nie oceniam warstwy wizualnej.
To, że ktoś problemu nie widzi, nie oznacza, że go nie ma. Chyba wolę frustrację od braku świadomości i zrozumienia. Dzisiejszy nurt nie zauważania problemów prędzej czy później się skończy. Pewnie wtedy, kiedy efekty tych problemów będą tak silne, że poważnie wpłyną na życie wszystkich ludzi - to refleksja ogólna.Na szczescie zyje bez takiego obciazenia, wiec moge sie cieszyc obrazem... a frustracje pozostawie tym wszystkim, ktorzy maja problemy ze swiatem, milego dnia
d70s + N18-70 + N55-200
Skontaktuj się z nami